Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Συμπόσιο για τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ


Αν οι συμμετοχές-παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν επισήμως από το ΠΑΣΟΚ για το διήμερο πολιτικό-επιστημονικό συμπόσιομε αφορμή τα 39 χρόνια από την ίδρυσή του αποτελούν το αποτέλεσμα της προσπάθειας της ηγεσίας να ανασυγκροτήσει το κόμμα και την παράταξη τότε το...“όλον ΠΑΣΟΚ” αποτελεί και επισήμως πλέον όνειρο θερινής νυκτός.Προφανώς έγιναν τηλέφωνα και βολιδοσκοπήσεις σε στελέχη που ακολουθούν πια μοναχική πορεία ή πρωταγωνιστούν παρασκηνιακά ακόμη σε ζυμώσεις για κάτι νέο στο χώρο της κεντροαριστεράς ωστόσο η Χαριλάου Τρικούπη δεν βρήκε ανταπόκριση.
Χαρακτηριστικό είναι σύμφωνα με πληροφορίες το παράδειγμα της Άννας Διαμαντοπούλου η οποία είχε απαντήσει καταρχήν θετικά στην πορεία όμως ανέκρουσε πρύμνα, ενώ από τις κινήσεις της κεντροαριστεράς που πλέον είναι ουκ ολίγες στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν μόνο η Δυναμική Ελλάδα του Ηλία Μόσιαλου και ο Νίκος Μπίστης από το χώρο της ΔΗΜΑΡ-ανανεωτικής αριστεράς.
Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου έστειλαν μήνυμα ενότηταςΜπορεί ο Κώστας Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου με τις ομιλίες τους στο κλείσιμο του συμποσίου, μαζί με την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, να δίνουν ένα μήνυμα ενότητας, ωστόσο όλοι γνωρίζουν ακόμη και οι διοργανωτές ότι αυτό δεν αρκεί για ένα νέο ξεκίνημα, καθώς στη συνείδηση της κομματικής και εκλογικής βάσης ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος δεν υπάρχει με τους σημερινούς όρους τουλάχιστον.

Πάντως από την παλιά φρουρά το παρόν στις εργασίες του συμποσίου θα δώσουν ο Παρασκευά Αυγερινός, ο Απόστολος Κακλαμάνης, η Βάσω Παπανδρέου, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Σταύρος Μπένος και ο Φοίβος Ιωαννίδης, από τους πάλαι ποτέ “εκσυγχρονιστές” ο Τάσος Γιαννίτσης και ο Νίκος Χριστοδουλάκης, καθώς επίσης και ο Βασίλης Ράπανος και ο Γιώργος Παγουλάτος.


Μετά από καιρό επανεμφανίζεται στα κομματικά δρώμενα και ο Πέτρος Ευθυμίου

Από τους νεώτερους ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Κώστας Καρτάλης, ο Νάσος Αλευράς, η Συλβάνα Ράπτη, η Άννυ Ποδηματά, η Αθηνά Δρέττα και η Χαρά Κεφαλίδου και φυσικά οι στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, Χρήστος Πρωτόπαπας, Παναγιώτης Ρήγας και Γιάννης Ζαφειρόπουλος. Μετά από καιρό επανεμφανίζεται στα κομματικά δρώμενα και ο Πέτρος Ευθυμίου

Το συμπόσιο διοργανώνουν το ΙΣΤΑΜΕ «Ανδρέας Παπανδρέου» και το ΠΑΣΟΚ στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος) με θέμα “Από την μεταπολίτευση στην κρίση | Από την κρίση στην ανασυγκρότηση. Το ΠΑΣΟΚ και η ελληνική πραγματικότητα 1974- 2014”.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι την ώρα που το ΠΑΣΟΚ θα γιορτάζει τα γενέθλιά του παρόμοια εκδήλωση θα πραγματοποιήσει και η Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ η Δημοκρατικής Αριστεράς πιθανότατα σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινώσει προσχώρηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ιδρυθεί πριν από λίγες μέρες η λεγόμενη “σοσιαλιστική” τάση από τα πασοκογενή στελέχη του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα