Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

10 αντικείμενα που δεν γνωρίζατε την χρήση τους!


Στην καθημερινότητα μας υπάρχουν αντικείμενα που ποτέ δεν θα μπορούσατε να φανταστείτε πόσο χρήσιμα μπορεί να αποδειχθούν. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουμε μάθει να τα χρησιμοποιούμε σωστά. Πιστέψτε με αυτό που ακολουθεί θα σας σοκάρει!
Ας δούμε τα 10 αντικείμενα που είναι απίστευτα χρήσιμα αλλά ποτέ δεν θα φανταζόσασταν ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν έτσι!
1. Έχετε παρατηρήσει το κομμάτι ύφασμα που συνοδεύει πολλά καινούρια ρούχα?



Αν νομίσατε ότι αυτό το κομμάτι ύφασμα είναι κάποιου είδους μπάλωμα ή ένας τρόπος να βρείτε παρόμοια υφάσματα χωρίς να κουβαλάτε το ρούχα μαζί σας όταν πάτε για ψώνια τότε μάλλον κάνατε λάθος!
Στην πραγματικότητα το κομμάτι αυτό είναι τοποθετημένο ώστε να τεστάρετε το πως θα αντιδράσει το ύφασμα σε διάφορες πλύσεις που επιθυμείτε να κάνετε πριν πλύνετε ολόκληρο το ρούχο. Δεν θέλετε να δοκιμάσετε το ολοκαίνουριο πουκάμισο σας στην νέα πλύση του πλυντηρίου που ανακαλύψατε χωρίς να ξέρετε αν υπάρχει περίπτωση κάτι να πάει στραβά!
2. Έχετε δει την τρύπα στην άκρη από το μέτρο (πασέτο)?



Και η τραχιά επιφάνεια στην άκρη από το μέτρο?
Η επιφάνεια έχει «δόντια» ώστε να σας επιτρέπει να σημαδέψετε την περιοχή χωρίς να χρειάζεστε μαρκαδόρο. Πιέστε την μεταλλική άκρη πάνω στην επιφάνεια και θα χαράξετε ελαφρά το σημείο που θέλετε να μαρκάρετε.
3. Σε τι χρησιμεύει η τρύπα στην λαβή του τηγανιού?



Η προφανής απάντηση είναι για να κρεμάτε το τηγάνι. Φυσικά υπάρχει και μια ακόμη χρήση που θα σας «λύσει» κυριολεκτικά τα χέρια. Τοποθετήστε την κουτάλα μαγειρικής σε αυτή την οπή και θα δείτε ότι θα στερεωθεί τέλεια. Το που θα ακουμπάτε την κουτάλα έπαψε πλέον να αποτελεί πρόβλημα στην κουζίνα.
4.Έχετε παρατηρήσει το πιαστράκι στο πίσω μέρος των πουκαμίσων?


Προφανές? Είναι εκεί ώστε να κρεμάτε το πουκάμισο σας χωρίς να τσαλακωθεί αν δεν υπάρχει διαθέσιμη κρεμάστρα! Είμαι σίγουρος ότι αμέτρητες φορές έχετε βρεθεί αντιμέτωποι με αυτό το πρόβλημα. Να λοιπόν η λύση!
5. Μπρούτζινες χειρολαβές! Τι το ξεχωριστό έχουν?



Εκτός από το ότι δείχνουν καταπληκτικές από άποψη αισθητικής και δεν είναι ποτέ εκτός μόδας έχουν και κάποια σημαντικά οφέλη στην υγεία! Ο μπρούτζος σκοτώνει τα βακτήρια. Έτσι ίσως το πιο «βρώμικο» σημείο του σπιτιού, το χερούλι της πόρτας που ακουμπάνε όλοι μετατρέπεται σε αντίπαλο των βακτηρίων! Ασφαλές και υγιεινό!
6. Η πέπμτη τσέπη στο τζιν σας!


Θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει ότι τα jean σας έχουν και μια ακόμη μικρή τσέπη μέσα στην πλαϊνή τσέπη! Και παρόλο που εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν χρησιμοποιήσει αυτή την τσέπη για διαφορετικούς λόγους (πχ. Θέση για τον αναπτήρα ή το κραγιόν), λίγοι γνωρίζουν τον αληθινό λόγο ύπαρξης της!
Στα μέσα του 1800 τα τζιν ήταν παντελόνια που φορούσαν οι ανθρακωρύχοι λόγω της ανθεκτικότητας τους. Η τσέπη αυτή φιλοξενούσε τα ρολόγια «τσέπης» που κυκλοφορούσαν τότε καθώς ήταν αντικείμενα αξίας και η στενή τσέπη απέτρεπε το να ξεγλιστρήσουν και να χαθούν.
7. Η τρύπα στον στυλό Bic.


Σαν παιδί είναι σχεδόν αδύνατο να μην έχετε αναρωτηθεί τι σκοπό εξυπηρετούσε η τρύπα στο καπάκι από το στυλό σας. Ακόμη και σαν ενήλικες η απορία πιθανώς να παραμένει. Η εξήγηση μπορεί να σας σοκάρει. Οι κατασκευαστές γνωρίζοντας ότι το καπάκι του στυλό είναι αντικείμενο που πολλά παιδιά τοποθετούν στο στόμα τους και το μασάνε δημιούργησαν την τρύπα ώστε ακόμη και σε περίπτωση κατάποσης η μικρή αυτή τρύπα να επιτρέπει αέρα να περνάει από τον λαιμό ώστε να μην υπάρχει περίπτωση το παιδί να μην αναπνέει.
8. Οι τρύπες στα παπούτσια All Star



Αν και τα παπούτσια All Star έγιναν εξαιρετικά δημοφιλή την τελευταία δεκαετία η ιστορία τους πάει αρκετά πίσω. Αρχικά σχεδιάστηκαν για μπασκετμπολίστες στα τέλη του 20ού αιώνα. Οι τρύπες στα πλαϊνά που είναι πανομοιότυπες με τρύπες για κορδόνια είχαν ακριβώς αυτή τη χρήση. Να δένουν οι παίκτες μπάσκετ τα παπούτσια και στο κάτω μέρος ώστε να προσαρμόζονται στο πόδι τους. Αργότερα αποτέλεσαν αναπόσπαστο κομμάτι του κλασικού σχεδίου All Star.
9. Ο «λαιμός» στο μπουκάλι της μπύρας



Όλοι στον πλανήτη Γη είναι εξοικειωμένοι με το σχήμα του μπουκαλιού της μπύρας. Το γιατί εφευρέθηκε το μπουκάλι δεν αποτελεί μυστήριο αλλά αναρωτήθηκε κανένας για το design του? Το μεγάλο και λεπτό πάνω μέρος είναι φτιαγμένο ώστε να κρατάμε το μπουκάλι από εκεί για να μην ζεσταίνουμε το περιεχόμενο με την θερμότητα των χεριών μας. Από εδώ και πέρα η μπύρα σας θα παραμένει πάντα παγωμένη!
10. Η τρύπα στο γλειφιτζούρι!.



Αν δεν το έχετε μαντέψει ακόμη μετά από τα προηγούμενα 9 αντικείμενα χρειάζεστε και άλλη εξάσκηση! Ας το αποκαλύψουμε λοιπόν. Η τρύπα λειτουργεί σαν σφυρίχτρα! Έτσι τα παιδιά έχουν και έναν δεύτερο λόγο να ζητήσουν από τους γονείς τους ένα γλειφιτζούρι πριν ή μετά το φαγητό! Εντάξει πλάκα κάνουμε. Ο πραγματικός λόγος είναι «κατασκευαστικός». Στο εργοστάσιο η λιωμένη καραμέλα δεν πρέπει να εγκλωβιστεί μέσα στο καλαμάκι οπότε αυτή είναι η οδός διαφυγής της.   xgamers

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα