Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Από 28 Φεβρουαρίου οι αγρότες επιλέγουν κατηγορία ασφαλιστικής εισφοράς του 2020

Οι αγρότες θα μπορούν να επιλέξουν από την Παρασκευή (28 Φεβρουαρίου), την κλίμακα των ασφαλιστικών εισφορών τους για το 2020. Η πλατφόρμα θα λειτουργήσει στον ψηφιακό ιστότοπο του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή.
Οι αγρότες θα μπορούν να επιλέξουν από την Παρασκευή (28 Φεβρουαρίου), την κλίμακα των ασφαλιστικών εισφορών τους για το 2020. Η πλατφόρμα θα λειτουργήσει στον ψηφιακό ιστότοπο του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, που θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου.
Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, μιλώντας στο Δ.Σ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.
Επίσης, ο υπουργός ανακοίνωσε την παράταση για την αποπληρωμή των εισφορών

Ιανουαρίου έως τις 20 Μαρτίου.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι με το νομοσχέδιο καμία σύνταξη δεν μειώνεται. Αντίθετα, μέρος των σημερινών συνταξιούχων θα δουν μόνο αυξήσεις, ενώ οι πιο ευνοημένοι θα είναι οι σημερινοί και οι μελλοντικοί εργαζόμενοι, καθώς θα δουν αύξηση των συντάξεών τους, εφόσον συμπληρώσουν πάνω από 30 χρόνια εργασιακού βίου.
Ακόμη, ανέφερε ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση δημιουργεί μεγάλες οικονομίες κλίμακας, με εξοικονόμηση πόρων και αποτελεσματικότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του νέου e-Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, προς όφελος των ασφαλισμένων.
Η διοικητική και οργανωτική ενοποίηση κάτω από την «ομπρέλα» του νέου e-ΕΦΚΑ, θα οδηγήσει σε ταχύτερο χρόνο απονομής των συντάξεων, καθώς, μέχρι σήμερα, για την απονομή της κύριας, της επικουρικής και του εφάπαξ ενός ασφαλισμένου, χρειάζονταν τρεις διαφορετικοί υπάλληλοι από τρεις διαφορετικούς φορείς.  agrotypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα