Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

«Μάξιμος Σαράφης»: Δεν έχω κανένα στοιχείο ότι έφτασαν χρήματα σε πολιτικούς


Η εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα ήταν μαραθώνια και ολοκληρώθηκε μετά από 8 ώρες λίγο μετά τις 12:00 τα μεσάνυχτα.
«Τα μαζεύει» τώρα ο «Μάξιμος Σαράφης» σε σχέση με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis αποδίδοντας τα όσα επιβαρυντικά ανέφερε στις καταθέσεις του σε «πιθανολογήσεις» εκ μέρους του. «Δεν έχω κανένα στοιχείο ότι έφτασαν χρήματα σε πολιτικούς», φέρεται να είπε χθες κατά την εξέτασή του από τα μέλη του κλιμακίου της προανακριτικής επιτροπής.
Η κατάθεση του «Μάξιμου Σαράφη» δόθηκε στην ΓΑΔΑ με όλα τα μέτρα προστασίας –από διαφορετικό όροφο και με αλλοίωση του ήχου της φωνής του, ενώ δεν υπήρξε τελικά μετάδοση αλλοιωμένης εικόνας του.
Ο προστατευόμενος μάρτυρας βρισκόταν στον 8ο όροφο του κτηρίου σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, ενώ οι βουλευτές τον εξέταζαν από τον 14ο όροφο, ενώ μόνο υπό την επιτήρηση του αρμόδιου αστυνομικού του Τμήματος Προστασίας Μαρτύρων μπορούσε να χρησιμοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο για την ανάσυρση τυχόν αρχείων και σε καμία περίπτωση για να επικοινωνήσει με κάποιον.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Μάξιμος Σαράφης», ο οποίος είχε εμπλέξει τα ονόματα των πρώην υπουργών Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, Ανδρέα Λοβέρδου και Άδωνι Γεωργιάδη, επισήμανε ότι δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με πολιτικά πρόσωπα και ότι όσα είχε υποστηρίξει στις καταθέσεις του ήταν πιθανολογήσεις με βάση τις πρακτικές της εταιρείας χρηματισμού πολιτικών, κρατικών και υπηρεσιακών αξιωματούχων.
Μάλιστα, αναφερθείς στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είπε ότι «δεν έχω κανένα απολύτως στοιχείο -σας είπα είναι πιθανολόγηση, ενώ δεν εξαίρεσε μόνο τον Σαμαρά από τυχόν εμπλοκή στο σκάνδαλο, αλλά και του Αβραμόπουλο και Στουρνάρα. Όπως φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν έχω κανένα στοιχείο για το ότι έφτασαν χρήματα σε πολιτικούς».
Όσον αφορά τον Γεωργιάδη είπε πως πέρα από τυχόν εύνοια, κατά την εκτίμησή του, δεν έχει κανένα στοιχείο για χρηματισμό του, ενώ πρόσθεσε ότι δεν έχει κάποιο στοιχείο για τζίρους ή ξέπλυμα μέσω εταιριών του.
Ο «Μάξιμος Σαράφης» φέρεται να ρωτήθηκε και για τα άλλα πολιτικά πρόσωπα που είχαν στοχοποιηθεί και συγκεκριμένα για τους Σαλμά, Κουτρουμάνη, Λυκουρέντζο, Πικραμμένο και Βενιζέλο, λέγοντας ότι δεν έχει κανένα απολύτως στοιχείο για χρηματισμό τους, ενώ διατύπωσε αιχμές για τους χειρισμούς της Εισαγγελέως Διαφθοράς όσον αφορά τον τρίτο προστατευόμενο μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη, ο οποίος στην πορεία τέθηκε εκτός του καθεστώτος προστασίας.
Επιπλέον, χαρακτήρισε ανακριβές το έγγραφο ότι ήταν μάρτυρας και στο FBI, ενώ αρνήθηκε να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση τόσο με τον Μανιαδάκη, όσο και με τον Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη, πρώην στέλεχος επικοινωνίας της Novartis και τον Εμμανουήλ Βουλκίδη, διαφημιστή.
Η εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» ήταν μαραθώνια και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12: 00 τα μεσάνυχτα.
Ο μάρτυρας κατέθετε από τις 4 το απόγευμα για περισσότερες από 8 ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες η προστατευόμενη μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» αναμένεται να εξετασθεί την Τρίτη το μεσημέρι.  tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα