Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Συνδικάτο Οικοδόμων: Θέλουμε ένα συνέδριο που να αποτελείται από εργάτες

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Συνάδελφοι, καταγγέλουμε για ακόμα μια φορά, το εργοδοτικό συνέδριο, που προσπαθεί να στήσει η ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 στο ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» του ομίλου Διβάνη, στο Καβούρι, με διαδικασίες πρωτοφανής:
-Διάρκειας μόνο λίγων ορών
-Κλεισμένοι μακριά από τους εργάτες
-Πολύ κοντά με τις δυνάμεις καταστολής
-Με καλεσμένο τον πρωθυπουργό που πρωτοστατεί σε κάθε αντεργατικό – αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. που ρημάζει τα λαϊκά στρώματα αλλά πλουτίζει τους εκμεταλλευτές μας
-Με τουλάχιστον 53 νόθους-παράνομους διευθυντάδες – προϊστάμενους που με το μαστίγιο τρομοκρατούν και απειλούν με απολύσεις και μειώσεις μισθών τους

εργαζόμενους, κάνοντας έτσι την βρώμικη δουλεία των εργοδοτών
-Συνέδριο χωρίς να προβλέπεται καμία διαδικασία του καταστατικού, αφού δεν δίνεται το δικαίωμα σε κανέναν αληθινό εργάτη να μιλήσει ή να ανταλλάξει απόψεις με άλλους συνάδελφους
Πρόκειται για συνέδριο που θα κατοχυρώνει ξανά τις καρέκλες και τους παχυλούς μισθούς σε όλους αυτούς που οι εργαζόμενοι χαρακτήρισαν συνδικαλιστική μαφία. Θα εκφράζει ότι όλα βαίνουν καλώς και δεν χρειάζεται να παλέψουν για τίποτα. Όποιος παραπονιέται που θα παίρνει 250 ή 300 ευρώ των μήνα χωρίς ασφάλιση, χωρίς σταθερό ωράριο χωρίς δικαιώματα, θα πρέπει να χαμογελά και να σιωπά, αλλιώς αν δεν συμμορφώνεται θα απολύεται και αυτομάτως θα τον χαρακτηρίζουν κακό εργαζόμενο ή μέλος του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ, ή τραμπούκο.
Εμείς οι οικοδόμοι, όλοι οι εργαζόμενοι, που δίνουμε μάχη καθημερινά ώστε οι συνάδελφοι να σηκώνουν κεφάλι στους χώρους δουλειάς, καλούμε τους άνεργους να κάνουν την αγανάκτησή τους δύναμη.
Όλοι όσοι νιώθουν στο πετσί τους την εκμετάλλευση, άσχετα με τι κόμμα έχει ψηφίσει ο καθένας, τι χρώμα έχει το δέρμα τους, τι γλώσσα μιλάει, όλοι θέλουμε ένα συνέδριο που να αποτελείται από εργάτες όπου εμείς θα αποφασίζουμε για τις διεκδικήσεις μας.
Θέλουμε συνέδρια ζωντανά, χωρίς αστυνομία και ματ, χωρίς μπράβους, χωρίς εργοδότες, όπου με λίγα και απλά θα καταλαβαίνει και αυτός που δεν έχει πολύ μόρφωση.
Χρειαζόμαστε πραγματική Γ.Σ.Ε.Ε., δηλαδή Γενική Συνομοσπονδία ΕΡΓΑΤΩΝ Ελλάδας ΚΑΙ ΟΧΙ Γενική Συνομοσπονδία Εργοδοτών Ελλάδας.
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Παναγιώτης Καράμπελας Αντώνης Κυριακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα