Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Κορωνοϊός: Αισχροκέρδεια με τις προστατευτικές μάσκες

Ο κορονοϊός έφερε τα πρώτα κρούσματα αισχροκέρδειας στις προστατευτικές μάσκες. Το τέσσερα κρούσματα του ιού στην Ελλάδα έφεραν μαζί τους και τεράστια αναστάτωση στον κόσμο.
Ο κόσμος χάνει την ψυχραιμία του αγοράζοντας μάσκες με το… κιλό.
Ο κορονοϊός και οι χρυσές… μάσκες
Κάποιοι προμηθευτές εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη χειρουργικών μασκών και πουλούσαν προς 35 ευρώ τη συσκευασία των 50 τεμαχίων προς τα σούπερ μάρκετ, η οποία, προ κορονοϊού κόστιζε 1,35 ευρώ.
Πρόκειται, δηλαδή για αύξηση της τάξεως του 2.500%.
Λόγω της έλλειψης σε ιατρικές μάσκες ο κόσμος σπεύδει ακόμη και σε χρωματοπωλεία αλλά και σε καταστήματα με οικοδομικά υλικά για να αγοράσει κάθε είδους μάσκα που

μπορεί να βρει.
Άλλωστε και ο πρόεδρος φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής μιλώντας σε εκπομπή του Mega για την κατάσταση που επικρατεί στα φαρμακεία επισήμανε πως οι μάσκες έχουν εξαντληθεί εδώ και μέρες ενώ έλλειψη αρχίζει να εμφανίζεται και στα αντισηπτικά.
«Θα καλύψουμε την αγορά με δικές μας παρασκευές όσο τουλάχιστον μπορούμε. Όσον αφορά τα οινοπνεύματα υπάρχει έλλειψη».
«Θα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι χρειάζεται ψυχραιμία. Δεν μπορεί να τρέχει ο καθένας και να ψάχνει να βρει μια μάσκα».
Ήδη το υπουργείο Ανάπτυξης έχει αναθέσει σε αρμόδια συνεργεία τη διενέργεια ελέγχων για κρούσματα αισχροκέρδειας.
Αισχροκέρδεια και στην Ευρώπη
Και στην Ευρώπη όμως και συγκεκριμένα στην Ιταλία έπειτα από την έξαρση του κορονοϊού στα βόρεια της χώρας η ζήτηση για μάσκες ήταν αυξημένη με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν ακόμα και φαινόμενα αισχροκέρδειας.
Όπως προκύπτει πάντως από μία έρευνα στο Ebay η ζήτηση για μάσκες μίας χρήσης είναι όντως αυξημένη.
Οι τιμές μάλιστα για μία μάσκα προστασίας, που κανονικά κυμαίνεται από 0,20 έως 0,30 λεπτά, έχουν ξεπεράσει το 2 ευρώ και ενδεικτικά κυμαίνονται από 2.31 ευρώ έως και 4,64 ευρώ.  aftodioikisi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα