Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Έκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο: Στέλνουν δυνάμεις στα σύνορα - Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον Έβρο

photo: Eurokinissi
Καταιγιστικές εξελίξεις μετά τις δηλώσεις της Άγκυρας ότι δεν θα εμποδίσει τους πρόσφυγες από το Ιντλίμπ να φτάσουν στην Ευρώπη. Έκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο και άμεση ενίσχυση των δυνάμεων στα σύνορα. 
Στον Έβρο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετά τη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας τις πρώτες πρωινές ώρες.
Συναγερμός στο Πεντάγωνο μετά τις ευθείες απειλές της Τουρκίας, που χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό για να πιέσει την Ευρώπη. 
Τα σύνορα της Ελλάδας πέρασαν τα μεσάνυχτα 300 πρόσφυγες από την Τουρκία, καθώς ο Ερντογάν άνοιξε την κάνουλα του μεταναστευτικού, με την τουρκική κυβέρνηση να δηλώνει ότι δεν θα εμποδίσει τους πρόσφυγες από το Ιντλίμπ να φτάσουν στην Ευρώπη
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την προσπάθεια της Τουρκίας να εκβιάσει την Ευρώπη με την «αποστολή» προσφύγων και μεταναστών με ψυχραιμία αλλά και με κινήσεις που δείχνουν ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η χώρα το «πρώτο θύμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το militaire.gr ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, έπειτα από σύσκεψη που είχε τις πρώτες πρωινές ώρες με τον υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, αναχωρεί για τον Έβρο.
Στον Έβρο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα επισκεφτεί συγκεκριμένα σημεία της μεθορίου. Ήδη έχουν δοθεί εντολές για «λελογισμένη ενίσχυση των δυνάμεων» όπου χρειαστεί. 
Οι στρατιωτικές δυνάμεις θα συνεργαστούν με την αστυνομία σ΄ ό,τι χρειαστεί προκειμένου το μήνυμα να είναι σαφές και καθαρό: Μήνυμα όχι μόνο προς την Τουρκία αλλά και προς τους Ευρωπαίους. Η Ελλάδα θα αντιδράσει ψύχραιμα, όπως πρέπει, καθώς έχει και τον τρόπο και τα μέσα για να το κάνει.



Ενίσχυση υπάρχει και στη θάλασσα, όπου βέβαια η αντιμετώπιση της κατάστασης είναι πιο περίπλοκη.
Πηγή:dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα