Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Επίδομα παιδιού: Καταβολές χρημάτων την Παρασκευή -Ποιοι δικαιούχοι πληρώνονται

Μόνο οι αιτήσεις που έχουν εγκριθεί από τις 20 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι τις 15 Ιανουαρίου για το επίδομα παιδιού Α21 θα πληρωθούν την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου.
Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής σε περίπου μία εβδομάδα εκτιμάται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ότι θα ανοίξει και η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού Α21 για το 2020.
Η πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού, είναι και φέτος προσβάσιμη όπως και πέρυσι μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr). Η είσοδος γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.
Για τη χορήγηση της δόσης του πρώτου διμήνου 2020 θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν το 2018. Από την δεύτερη δόση απαιτείται υποβολή νέας φορολογικής δήλωσης για να ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του 2019, όμως αν και φέτος οι δηλώσεις υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου τότε και η δεύτερη δόση

θα δοθεί με τα εισοδήματα του 2018.
Αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού 2020 θα υποβάλλονται διαρκώς – όπως και πέρυσι – μέχρι και 15 Ιανουαρίου 2021. Συνεπώς, αυτονόητο είναι πως αμέσως μετά την εκκαθάριση της καταβολής της πρώτης δόσης για το 2020 η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις. Οι καταβολές θα είναι διμηνιαίες όπως και το 2019. Τα δικαιούμενα ποσά θα καταβάλλονται αναδρομικά για το 2020, όποτε κι αν υποβάλλουν οι δικαιούχοι την αίτησή τους έως και 15/1/2021, όπως έγινε και πέρυσι.
Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έλαβε διαφορετικό ποσό επιδόματος από αυτό που δικαιούται, τότε αυτό συμψηφίζεται αυτεπάγγελτα με το ποσό των επόμενων πληρωμών.
Υπενθυμίζεται πως παγίως τα οικογενειακά επιδόματα δίδονται για ένα ημερολογιακό έτος και ακολούθως ο δικαιούχος πρέπει να επανυποβάλλει νέα αίτηση.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος είναι η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κάθε έτος. Για τον υπολογισμό της κατηγορίας ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα που αναφέρεται στο εκκαθαριστικό του τρέχοντος οικονομικού έτους.
Δείτε τι ποσά δικαιούστε ανάλογα με τις προϋποθέσεις που έχετε:
Οικογένειες με 2 γονείς



Μονογονεικές Οικογένειες

aftodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα