Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Επιβεβαιώθηκαν κρούσματα του ιού καστανής ρυτίδωσης της τομάτας στην Τριφυλία

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιβεβαίωσε επίσημα την παρουσία του ιού της καστανής ρυτίδωσης των καρπών της τομάτας στην Τριφυλλία.
Σε δύο διαφορετικά δείγματα φυτών τομάτας που εστάλησαν από την Δ.Α.Ο.Κ. Τριφυλλίας και από ιδιώτη παραγωγό, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο επιβεβαίωσε την παρουσία του ιού.
Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στην Ελλάδα εμφανίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Κρήτη, στην περιοχή των Χανίων.
Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος, «είναι ένας νέος ιός στην χώρα μας και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Χρειάζεται να

ενημερωθούν άμεσα οι παραγωγοί της περιοχής και να ακολουθήσουν τα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης κατά της ίωσης.
Για αυτό τον λόγο πραγματοποιούμε, σημέρα Τρίτη (25/2/2020), στις 18:30 το απόγευμα, ενημερωτική ημερίδα για το νέο παθογόνο, στα Φιλιατρά (Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο).
Ομιλητές της ημερίδας θα είναι ο κ. Χρήστος Αραμπατζής από το ΥπΑΑΤ και η κ. Χριστίνα Βαρβέρη από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, οι οποίοι θα αναφερθούν στις συνέπειες της εμφάνισης του ιού.
Επίσης θα αυξηθούν οι έλεγχοι και θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί ο τρόπος που ήρθε ο ιός στην περιοχή και να αποτραπεί η εξάπλωσή του».   agrotypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα