Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Κοροναϊός: Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα στην Πάτρα

Κοροναϊός: Συναγερμός έχει σημάνει στην Πάτρα για ύποπτο κρούσμα, με έναν άνδρα που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου.
Όπως μετέδωσε ο Alpha στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο άνδρας βρίσκεται σε απομόνωση στο νοσοκομείο του Ρίου, καθώς παρουσίασε κάποια κλινικά συμπτώματα όταν επέστρεψε από ταξίδι στην Ιταλία.
Στον ασθενή θα πραγματοποιηθούν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι για κοροναϊό. Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου ο άνδρας θα βρίσκεται σε καραντίνα.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο άνδρας δεν έχει γρίπη, ωστόσο αύριο, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα για τον κοροναϊό.
Συσκέψεις για τον κοροναϊό
Τα επόμενα βήματα που θα ληφθούν για την προστασία της χώρας από την επιδημία κοροναϊό που έχει φθάσει στη γειτονική Ιταλία, καθορίστηκαν σε δυο συσκέψεις σήμερα.
Μετα την πρωινή διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, επιτροπή λοιμωξιολογων

συνεδρίασε απόψε στο Υπουργειο Υγείας.
Όπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο ο Λοιμωξιολόγος, επιστημονικός εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας, η νόσος εξακολουθει να παραμενει ηπια, η οποια πάνω από το 85% των περιπτώσεων εκδηλώνετει σαν ενα απλο κρυολογημα. Ο κ. Τσιόδρας συνέστησε ψυχραιμία, ενώ δήλωσε ότι τόσο στην πρωινή όσο και στην αποψινή συνάντηση αποφάσισε ότι δεν χρειάζονται νεα μετρα στις πυλες εισοδου, λόγω των κρουσμάτων στην Ιταλία.
«Απαιτείται αυξημένη ευαισθητοποίηση του κοινού, ώστε να αναζητάει για ιατρική βοήθεια όταν εμφανίζει συμπτώματα και προέρχεται από πληγείσα περιοχή», ανέφερε.
Σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα, θα ληφθούν οριζόντια μετρά που αφορούν στη δημόσια υγεία και έχουν να κάνουν με ενίσχυση του τομέα υγείας, προσληψεις, έκτακτη χρηματοδότηση και επένδυση σε μέτρα ατομικής προστασίας, «αντί σε χαμένο χρόνο σε ελέγχους στις πύλες εισόδου που ειναι αναποτελεσματικές».
Οπως εξήγησε, τα μέτρα αυτά δεν προσφέρουν στο screening του πληθυσμου και μάλιστα στο 90% plus των περιπτώσεων στην Ευρώπη και τον κόσμο έως τωρα δεν εχουν ανιχνευσει τιςστα κρούσματα της νόσου», κατέληξε.
Τα μέτρα για την επόμενη μέρα θα αφορούν τυχόν εκτεταμένη διάδοση της νόσου στη χώρα, κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.    dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα