Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα σε μέσα μεταφοράς και στρατιωτικά νοσοκομεία - Αναζητείται κάθε διαθέσιμο φάρμακο

Στη δημιουργία θαλάμου αρνητικής πίεσης προχώρησε το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών - Απολύμανση και ενημερωτική καμπάνια στις αστικές συγκοινωνίες - Έκτακτη σύσκεψη Κικίλια με εκπροσώπους του κλάδου φαρμάκου
Στη δημιουργία θαλάμου αρνητικής πίεσης έχει προχωρήσει το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με το 251 ΓΝΑ και το ΝΝΑ στην περιοχή της πρωτεύουσας και το 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης, έχουν επιλεγεί ως «νοσοκομεία υποδοχής» τυχόν ασθενών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και εμφανίζουν συμπτώματα που παραπέμπουν σε λοίμωξη από κορωνοϊό.
Ο συγκεκριμένος θάλαμος δεν έχει καμία επικοινωνία με το υπόλοιπο νοσοκομείο, έχει αυτόνομο σύστημα εξαερισμού και εντός του είναι εγκατεστημένος μηχανολογικός εξοπλισμός ΜΕΘ. Η είσοδος σε αυτόν θα γίνεται μόνο από εξειδικευμένο ιατρικό

προσωπικό και με χρήση όλων των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης.
Επιπλέον, για την είσοδο στο θάλαμο έχει προβλεφθεί η λειτουργία διπλής πόρτας με εσωτερικό κενό, όπως αυτές που λειτουργούν στις εισόδους των τραπεζών, προκειμένου να εξασφαλιστεί πλήρως το σφράγισμα του θαλάμου και η απομόνωσή του από τον εξωτερικό χώρο. Αντίστοιχο θάλαμο χαμηλής πίεσης διαθέτει και το ΝΝΑ.




Παράλληλα, σε ότι αφορά το 401 Γενικό Νοσοκομείο, ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης η τοποθέτηση στην είσοδό του ειδικά διαρρυθμισμένων κοντέινερ, εντός των οποίων εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό θα υποδέχεται και θα εξετάζει τους ασθενείς που εμφανίζουν συμπτώματα κρυολογήματος, βήχα, δυσκολίας στην αναπνοή και πυρετό. Εκεί, οι γιατροί θα λαμβάνουν το ιστορικό των ασθενών με σχολαστικό τρόπο και σύμφωνα με το παραπεμπτικό που έχουν λάβει και θα αποφασίζουν για τη συνέχεια.
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα στρατιωτικά νοσοκομεία, οι θάλαμοι που έχουν επιλεγεί πληρούν λιγότερο αυστηρές προδιαγραφές, είναι, επίσης, απομονωμένοι από τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις και η χρήση τους αφορά στην περίθαλψη ασθενών που εμφανίζουν ήπια συμπτώματα της νόσου.






Σύσκεψη Κικίλια με εκπροσώπους του κλάδου φαρμάκου

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη στις 6 το απόγευμα στο υπουργείο Υγείας, με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων (ΠΕΦ), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), του Pharma Innovation Forum (PIF) και του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ), στο πλαίσιο της ορθότερης διαχείρισης της κατάστασης με τον κορωνοϊό.
Ο κ. Κικίλιας αναμένεται να συζητήσει με τους εκπροσώπους του κλάδου Φαρμάκου θέματα διαθεσιμότητας φαρμάκων, που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Τι αποφάσισε ο ΟΑΣΑ - Μέτρα και στα μέσα μεταφοράς
Στη λήψη μέτρων για τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και του επιβατικού κοινού για την πρόληψη του κορονωϊού, προχωρά ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τη συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ.
Ειδικότερα, σε πρώτη φάση αποφασίστηκε ότι σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, τηλεματική, συρμούς μετρό κτλ) θα επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα, που θα υπενθυμίζουν τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωναϊού.
Επίσης, σε ημερήσια βάση αποφασίστηκε από τον ΟΑΣΑ η απολύμανση (καθαριότητα) συρμών και οχημάτων με έμφαση σε μπάρες και χειρολαβές, τα οποία οι επιβάτες ακουμπούν συστηματικά, ενώ εντατικοποιούνται τα μέτρα καθαριότητας των σταθμών.
Ως προς την προστασία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο ΟΑΣΑ προχωρά άμεσα στην προμήθεια αντισηπτικών (για χρήση μόνο των εργαζομένων), τα οποία και θα τοποθετηθούν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και όλους τους χώρους, στους οποίους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα