Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Αποχή δικηγόρων Κυπαρισσίας: Λύθηκε πρόβλημα στο Ειρηνοδικείο, προέκυψε νέο στο Πρωτοδικείο

Με μια δικαστή μένει το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας και οι δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας συνεχίζουν την αποχή τους που έχουν ξεκινήσει από τις 12 Σεπτεμβρίου.
Μπορεί να λύθηκαν ορισμένα από τα βασικά προβλήματα του Ειρηνοδικείου, για τα οποία είχαν ξεκινήσει την αποχή, όμως πλέον προέκυψαν νέα και σημαντικότερα για το Πρωτοδικείο, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θανάσης Πετρόπουλος.
Ο κ. Πετρόπουλος με χθεσινή του δήλωση εξηγεί τους λόγους συνέχισης της αποχής σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Οπως είναι γνωστό ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας βρίσκεται σε αποχή από τις 12 Σεπτεμβρίου. Η αποχή αυτή έχει κλείσει ήδη έξι μήνες. Τα αιτήματά μας ήταν ελλείψεις που αφορούσαν στα Ειρηνοδικεία του Πρωτοδικείου και στο Πρωτοδικείο στο πρόσωπο μίας δικαστού, η οποία είχε πάρει μια μεγάλη άδεια. Μετά από πολλές προσπάθειες κατορθώσαμε από τα τρία αυτά αιτήματα να γίνουν αποδεκτά και να ικανοποιηθούν τα δύο αιτήματα. Εδώ οφείλω να αναγνωρίσω

τον πολύ θετικό ρόλο που έπαιξαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι οποίοι μας συμπαραστάθηκαν, από το δήμαρχο Τριφυλίας μέχρι τους τοπικούς βουλευτές, που πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε ο Περικλής Μαντάς, και βεβαίως την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και την ηγεσία του Αρείου Πάγου που από κοινού κατορθώσαμε και αποσπάσαμε μία ειρηνοδίκη για να καλύψει τις ανάγκες των δύο Ειρηνοδικείων του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας. Η απόφασή μας ήταν, εφόσον ικανοποιήθηκαν τα δύο από τα τρία αιτήματά μας, να αναστείλουμε την αποχή. Πλην όμως, αυτό δεν έγινε και νιώθω την ανάγκη να εξηγήσω για ποιους λόγους δεν έγινε αυτό. Μετά το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο της 6ης Φεβρουαρίου, που αποφάσισε την απόσπαση ειρηνοδίκου για τη θέση ειρηνοδίκου Κυπαρισσίας, προέκυψε ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία πλέον του Πρωτοδικείου. Δηλαδή, με λίγα λόγια, σώσαμε το Ειρηνοδικείο και το πρόβλημα δημιουργήθηκε στο Πρωτοδικείο, πολύ μεγαλύτερο και πολύ πιο σημαντικό. Τι σημαίνει; Σημαίνει ότι από τις τρεις δικαστές, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε άδεια για λόγους υγείας οι δύο δικαστές με ορίζοντα να επανέλθουν στην εργασία τους πάνω από έξι – επτά μήνες. Δηλαδή μένει το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας με μια δικαστή και όπως καταλαβαίνετε είναι αδύνατον να λειτουργήσει με αυτές τις προϋποθέσεις. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν αποφασίσαμε στην τελευταία γενική συνέλευση που κάναμε να συνεχίσουμε την αποχή μέχρι και τις 15 Μαρτίου και να κινήσουμε πάλι τις διαδικασίες ούτως ώστε ακόμα και σε μια έκτακτη συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου να λυθεί το πρόβλημα και να σταλεί από τον Αρειο Πάγο ένας πρωτοδίκης για να καλύψει τα κενά που, πραγματικά, καθιστούν τη λειτουργία του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας ανέφικτη».
Κ.Μπ.  eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα