Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Θ. Πετράκος: «Επικίνδυνα ανεύθυνος ο κ. Χρυσομάλλης»

Την ώρα που επιβάλλεται η μέγιστη πίεση προς την κυβέρνηση απ’ όλους τους πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς αλλά και κοινωνικούς παράγοντες και φορείς της Μεσσηνίας για να υλοποιηθεί επιτέλους ένα από τα πιο σημαντικά οδικά και αναπτυξιακά έργα του νομού που είναι ο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ κ. Μ. Χρυσομάλλης επιδίδεται σε επικίνδυνα ανεύθυνες δηλώσεις.
Ο κ. Χρυσομάλλης ενώ ήδη είχε φύγει από το Υπουργείο προς την Περιφέρεια η ΜΠΕ του δρόμου, αποφάσισε με ένα μπαράζ παρεμβάσεων να ζητήσει την αλλαγή της χάραξης και από την Καλαμάτα μέχρι το Ριζόμυλο. Δηλαδή να γίνει η παραλιακή χάραξη. Την ώρα δηλαδή που όφειλε –όπως οφείλουν και όλοι οι βουλευτές του νομού– να ασκήσει/ουν την μέγιστη πίεση προς την κυβέρνηση για την άμεση δημοπράτηση και κατασκευή του έργου, ο κ. Χρυσομάλλης αποφάσισε να βάλει τρικλοποδιές, ενώ γνωρίζει ή όφειλε να γνωρίζει ως βουλευτής ότι αλλαγή της χάραξης αυτή τη στιγμή σημαίνει παραπομπή του

έργου στις καλένδες και για να το πω απλά και σκληρά για να το καταλάβει, ο κ. Χρυσομάλλης ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε προθέσεις του λειτουργεί ως προβοκάτορας ώστε να μην γίνει ποτέ το έργο.
Επειδή στην πολιτική μου διαδρομή έχω μάθει και «να μην μασάω τα λόγια μου», αλλά και κομπλεξικά και ανεύθυνα να μην φέρομαι, οφείλω να ξαναπώ κάποια πράγματα πολύ καθαρά και φυσικά χωρίς να θέλω να γίνω συνήγορος ανθρώπων – πολιτικών αντιπάλων μου οι οποίοι φυσικά δεν χρειάζονται και τη συνηγορία μου.
1) Την παραλιακή χάραξη δεν την ακύρωσε ο κ. Σπίρτζης (και φυσικά δεν έχω διάθεση να υποστηρίξω τον κ. Σπίρτζη). Η παραλιακή χάραξη έχει απορριφθεί από το 2013 όταν υπουργός υποδομών στη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ήταν ο κ. Χρυσοχοΐδης. Αυτό μου ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης στις 01-11-2013 παρουσία όλης της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας του τότε ΣΥΡΙΖΑ που τον είχαμε επισκεφθεί και ενώπιον όλης της υπηρεσιακής ηγεσίας του υπουργείου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν θέλετε στη Μεσσηνία το δρόμο Καλαμάτα – Πύλο – Μεθώνη θα αποφασίσετε ότι δεν θα επιμείνετε στην παραλιακή χάραξη. Επειδή ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν υπουργός του κ. Σαμαρά αν ο κ. Χρυσομάλλης θέλει να τα βάλει με κάποιον και τολμά, ας τα βάλει με τον κ. Σαμαρά.
2) Οφείλω να παραδεχθώ ότι ο κ. Γ. Λαμπρόπουλος έχει δίκιο σε όσα είπε για το δρόμο Καλάματα – Ριζόμυλο – Πύλο – Μεθώνη.
3) Είναι αήθες και προσβλητικό για όλους τους υπουργούς υποδομών από το 2013 μέχρι σήμερα (Χρυσοχοΐδη, Σπίρτζη και Καραμανλή) να τους παρουσιάζει ο νεοσσός της πολιτικής κ. Χρυσομάλλης όλους ως άβουλα όντα τα οποία υπογράφουν ότι τους πει ο κ. Γ. Καρνέσης και βέβαια είναι ανεπίτρεπτο για βουλευτή να επιτίθεται με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο σε ένα υπηρεσιακό στέλεχος.
Επειδή η ΜΠΕ έφτασε στην Περιφέρεια οφείλουμε άπαντες πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί να δείξουμε υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα και με μια φωνή να απαιτήσουμε εδώ και τώρα να δημοπρατηθεί και να κατασκευαστεί και χωρίς διόδια ο δρόμος αυτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα