Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Δυστυχώς, από το σκάνδαλο Novartis, έμεινε μόνο η σκανδαλολογία.

ΓΙΑΝΝΗΣ 
ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ
Ήταν σίγουρο, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν ήθελε την διερεύνηση του προβλήματος της έκρηξης της φαρμακευτικής δαπάνης, βασικής αιτίας που οδηγήθηκε η χώρα στην κρίση το 2008. 
Την ενδιέφερε πρωτίστως να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους, της περιόδου 2010-2014 και όχι τους πολιτικούς που είχαν την ευθύνη της έκρηξης της φαρμακευτικής δαπάνης την περίοδο 2004-2009. 
Λίγο φυσικά την ενδιέφερε να διερευνηθούν οι ευθύνες της Novartis, όπως και των άλλων φαρμακευτικών εταιρειών, και φυσικά των επαγγελματιών της υγείας και του φαρμάκου, που εξυπηρέτησαν τις παράνομες πρακτικές των φαρμακευτικών εταιρειών, με την είσπραξη σημαντικού μέρους της δημόσιας δαπάνης για τα φάρμακα και τον υγειονομικό εξοπλισμό.
Οί τελευταίες εξελίξεις με τους προστατευόμενους μάρτυρες αποκαλύπτουν ότι, η ΝΔ που κάλυψε με την αρωγή του ΣΥΡΙΖΑ, τις ευθύνες της για την διακυβέρνηση 2004-2009, τώρα ανέλαβε τον ρόλο της προηγούμενης κυβέρνησης.

Δυστυχώς, τώρα οι πολίτες είναι σίγουροι, ότι ποτέ το πολιτικό σύστημα μέχρι σήμερα δεν τόλμησε να αποδεχθεί τις μεγάλες διαχρονικές του ευθύνες στην πρόκληση της κρίσης, ούτε φυσικά δεν θα υποστηρίξει τις αυτονόητες επιλογές για να κριθούν οί υπεύθυνοι.

Αλήθεια, πιστεύουν ότι θα αποκτήσουν ποτέ αξιοπιστία, όταν δεν μπορούν να αποδεχτούν τις εξόφθαλμες αλήθειες, για να πείσουν τους πολίτες για τις προθέσεις και τις πολιτικές τους στα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα