Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Αντίο στις πανέμορφες πυγολαμπίδες! Είναι σε κίνδυνο εξαφάνισης


Αυτή η θλιβερή είδηση ​​που δημοσιεύτηκε από το Πανεπιστήμιο Tufts μας άφησε πολύ απογοητευμένους. 
Μετά από μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του πανεπιστημίου σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης έχει δηλωθεί ότι οι πυγολαμπίδες έχουν μεγάλη πιθανότητα να πέσουν σε κίνδυνο εξαφάνισης.

Μερικά από τα κύρια αίτια είναι τα φυτοφάρμακα και το τεχνητό φως. Πιστεύεται ότι τα φυτοφάρμακα σταδιακά μειώνουν τα ενδιαιτήματα των πυγολαμπίδων και άλλων επικονιαστικών εντόμων όπως οι μέλισσες. Εάν τελειώναν αυτοί οι χώροι, τα είδη θα άρχιζαν να πεθαίνουν μέχρι να εξαφανιστούν τελείως.
Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που προκαλεί αυτή την αλλαγή στις πυγολαμπίδες είναι η ποσότητα του τεχνητού φωτός που χρησιμοποιούμε στον πλανήτη. Το φως συμβάλλει πολύ περισσότερο από τα φυτοφάρμακα στην επιδείνωση της εξαφάνισης του είδους. Σύμφωνα με τον Avalon Owens, ενός από τους ερευνητές, τα φώτα των δρόμων μεταβάλλουν το ρυθμό ζωής των εντόμων, επηρεάζοντας τις διαδικασίες ζευγαρώματος και αναπαραγωγής τους.
“Οι πυγολαμπίδες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στη φωτορύπανση, περισσότερο από ίσως οποιαδήποτε άλλη ομάδα εντόμων”. – σχολίασε ο επιστήμονας Dave Goulson.
Πιστεύεται ότι ο πλανήτης Γη εκπέμπει περίπου το 23% του φωτός που θα λάμβανε από τον Ήλιο, προκαλώντας το να επηρεάσει την πανίδα που χρειάζεται σκοτάδι. Δεδομένου αυτού του προβλήματος, πολλά είδη έχουν επηρεαστεί και η ποικιλία των εντόμων έχει μειωθεί σημαντικά. Μερικοί επιστήμονες έχουν ονομάσει αυτές τις αλλαγές “σιωπηλή αποκάλυψη” .
Για να βοηθήσετε στο να σωθούν αυτά τα είδη, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε στο σπίτι σας περισσότερες πράσινες περιοχές, πάρκα ή φυτά που να χρησιμεύουν ως πηγή τροφής για τα έντομα. Έτσι, αν έχετε την ευκαιρία, μην διστάσετε να κάνετε τέτοιους χώρους και να τους σέβεστε. Θα βοηθήσει!
Πηγή:filoitexnis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα