Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Kορονοϊός: Ανάκληση αδειών για όλους τους εργαζομένους στις υπηρεσίες Υγείας

Κορονοϊός: Γεγονός είναι το πρώτο κρούσμα Κορονοϊού στην Ελλάδα και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας αποφάσισε τα πρώτα μέτρα τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή.
Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αναστέλλονται και ανακαλούνται μέχρι νεωτέρας, οι κανονικές άδειες του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας, των Κεντρικών Υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών, των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, του ΕΚΕΑ, της ΕΚΑΠΥ, του ΙΦΕΤ και των Δημοσίων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία), καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας σε όλη τη χώρα.
Το πρώτο κρούσμα είναι γεγονός στην Ελλάδα
Γυναίκα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη θετική στον ιό του κορονοϊού και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ελλάδα. Όπως ανακοινώθηκε από τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα η γυναίκα είναι

καλά στην υγεία της και παρακολουθείται από ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της.
Οι κοντινές επαφές της θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση. Το Υπουργείο Υγείας συνιστά ψυχραιμία, καθώς η νόσος παραμένει γενικά ήπια. Συστήνεται η τήρηση των μέτρων προσωπικής υγιεινής από όλους. Τις επόμενες ημέρες άνθρωποι που έρχονται από τις πληγείσες περιοχές της Βορείου Ιταλίας θα πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων να παραμένουν σπίτι τους και να ειδοποιούν το γιατρό τους ή τον ΕΟΔΥ, ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες.
Η γυναίκα είχε ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία σύμφωνα με το news4health.gr και την δημοσιογράφο, Βασιλική Αγγουρίδη. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Υπουργείο Υγείας, σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Γιάννης Κωτσιόπουλος και Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Υπουργός Υγείας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει συγκαλέσει σύσκεψη στις 17:00 στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.  dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα