Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Αύξηση 1,3 εκ. ευρώ στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας

Σε σημαντική τροποποίηση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος κατά 1,3 εκ. ευρώ προχώρησε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.
Ετσι το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου από τα 6.677.316 ευρώ διαμορφώνεται στα 7.979.943 ευρώ, αυξημένο κατά 1.302.626 ευρώ. Αυτό γίνεται, όπως εξηγήθηκε, καθώς ο προϋπολογισμός του 2020 είχε γίνει με τα οικονομικά στοιχεία μέχρι 31 Οκτωβρίου 2019 - με την ολοκλήρωση όμως του οικονομικού έτους 2019 πρέπει να γίνει αναμόρφωσή του.
Ωστόσο έντονες αντιδράσεις και καταψήφιση της τροποποίησης υπήρξε από συμβούλους της αντιπολίτευσης, διαφωνώντας για την κατανομή της ΣΑΤΑ ύψους 360.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά το ποσό αυτό στην ενίσχυση υπαρχουσών πιστώσεων εγγράφτηκαν επιπλέον 150.000 για την επισκευή κτηρίου και δημοτικού καταστήματος Φιλιατρών, όπως και για την επισκευή του δημοτικού καταστήματος Κυπαρισσίας επίσης με 150.000. Δημιουργήθηκε δε νέα πίστωση για την επισκευή δημοτικού κτηρίου Γώγου (ΚΑΠΗ) στη

ΔΕ Φιλιατρών με 60.000 ευρώ.
Χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μερκούρης τόνισε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν δρόμοι στην Κυπαρισσία που έχουν το κακό τους χάλι και δεν δίνονται χρήματα για αυτούς, αντιθέτως τα μεγαλύτερα ποσά πάνε και πάλι στα Φιλιατρά. Αυτό που λέει η κοινωνία είναι πως ο δήμος έχει μετατραπεί σε γραφείο εξυπηρέτησης Φιλιατρών, ανέφερε χαρακτηριστικά, ψηφίζοντας κατά.
Και ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Τσίγγανος επισήμανε πως υπάρχουν άλλες ανάγκες και δεν μπορεί τα χρήματα να μπαίνουν σε κωδικούς χωρίς να υπάρχουν μελέτες: Στην ουσία τα παρκάρουμε εκεί, είπε, αφού θα πρέπει να τα πάρουμε και να τα μεταφέρουμε κάπου αλλού. Δεν είναι εποχές να παρκάρουμε χρήματα και να μην τα αξιοποιούμε άμεσα, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ψηφίζοντας και αυτός κατά.
Πάντως σχετικά με την μελετητική ετοιμότητα και ωριμότητα σε ό,τι αφορά το δημοτικό κτήριο Φιλιατρών υπήρχε δημόσια διαφορετική άποψη από την γενική γραμματέα του δήμου, Μερόπη Μυλωνά, και τον αντιδήμαρχο Μελετών - Εργων και Πολιτικής Προστασίας Αντώνη Βλάχο, με την πρώτη να υποστηρίζει ότι υπάρχει και μάλιστα ότι είναι σε προχωρημένο στάδιο, και τον δεύτερο να τονίζει το αντίθετο.   Κ.Μπ.  eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα