Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για την ελαιοκομία


Στην εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη της ελαιοκομίας στην Ελλάδα, το οποίο θα θέτει βραχυπρόθεσμους, μεσοπρόθεσμους και μεσομακροπρόθεσμους στόχους, συμφώνησαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης και η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης, στην οποία εξετάσθηκαν οι δυνατότητες λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της πολύ χαμηλής τιμής του ελαιολάδου στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι δύο πλευρές συμφώνησαν "ότι το ζήτημα της διαμόρφωσης της τιμής του ελαιολάδου συνδέεται με τη μεγάλη προσφορά, η οποία οφείλεται κυρίως στη μεγάλη παραγωγή ισπανικού ελαιολάδου. Υπενθυμίζεται ότι στο ισπανικό ελαιόλαδο επεβλήθησαν επιπρόσθετοι δασμοί ύψους 25% από τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να απολέσει σημαντικό τμήμα της διοχέτευσής της στην αμερικανική αγορά και να διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά, με αποτέλεσμα να συμπιέζονται συνολικά οι τιμές στο ελαιόλαδο".
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης ότι "το μέτρο αποθεματοποίησης δεν αποτελεί λύση και δεν θα έφερνε αποτελέσματα στην ελληνική αγορά. Αντιθέτως, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγής της ελαιοκομίας αλλά και για την ενίσχυση των προωθητικών δράσεων και τη στήριξη της εμπορευσιμότητας του ελαιολάδου".   eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα