Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Από αναβολή σε αναβολή για να χειρουργηθεί μια κήλη


Η Γιάννα Ράλλη είναι νοσηλεύτρια και αντιμετωπίζει πρόβλημα κήλης.
Οπως η ίδια καταγγέλλει στην “Ε” ήταν να εγχειριστεί στις αρχές του φθινοπώρου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αλλά όλο αναβαλλόταν. Την περασμένη Παρασκευή, ενώ έκανε τις προβλεπόμενες εξετάσεις και θα έπαιρνε αναισθησιολόγος το ιστορικό της ώστε τη Δευτέρα να μπει στο χειρουργείο, ο θεράπων ιατρός της της ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνει γιατί τα χειρουργεία αυτή την εβδομάδα δεν θα λειτουργήσουν κανονικά.
Αυτή, σύμφωνα πάντα με την καταγγέλλουσα, ήταν η 4η φορά που ανέβαλαν το χειρουργείο και η ίδια πλέον παραμένει στο σπίτι για να μην επιδεινωθεί η κατάστασή της, αλλά και γιατί δεν μπορεί να ταλαιπωρεί τους δικούς της ανθρώπους οι οποίοι μένουν εκτός νομού, φωνάζοντάς τους στην Καλαμάτα κάθε φορά που (υποτίθεται ότι) είναι να χειρουργηθεί.
Πιο αναλυτικά, όπως η κ. Ράλλη λέει, πέρυσι στις 20 Αυγούστου αφού την είδε χειρουργός του νοσοκομείου μπήκε στη λίστα για χειρουργείο. Δεν έχει κρατήσει το χαρτί, αλλά θυμάται ότι έγραφε πως θα γίνει εντός δύο - τριών μηνών. Και περίμενε... Προς το Νοέμβριο, συνεχίζει την περιγραφή, “άρχισα να ενοχλώ τον χειρουργό”, ο οποίος “με ειδοποιεί μετά τα Χριστούγεννα ότι 28 Ιανουαρίου θα μπω στο νοσοκομείο για να γίνει το χειρουργείο την επομένη 29”. Μάλιστα, προσθέτει, την έστειλε για “καρδιογράφημα και γνωμάτευση σε εξωτερικό ιατρό”. Ομως, η... περιπέτεια δεν τελειώνει εκεί και “μια εβδομάδα πριν το χειρουργείο τηλεφωνεί ο γιατρός μου και μου λέει ότι δεν μπορεί να γίνει στο τέλος Ιανουαρίου, αλλά 20 μέρες μετά. Το δέχτηκα”. Μέχρι, ωστόσο, να κλείσει ως βέβαιη -υποτίθεται- ημερομηνία για το χειρουργείο την περασμένη Δευτέρα, προηγήθηκε μια ακόμα ειδοποίηση για το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου και “μετά νέο τηλεφώνημα να είμαι την περασμένη Παρασκευή 10.15 το πρωί στη Χειρουργική για καινούργιες εξετάσεις και να με δει ο αναισθησιολόγος”, προκειμένου “Κυριακή απόγευμα να μπω στην κλινική για να γίνει τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου το χειρουργείο”. Κι αφού πήγε, έκανε τις εξετάσεις και περίμενε για τον αναισθησιολόγο, “στις 2 το μεσημέρι κι ενώ ο υπάλληλος είχε πάρει τα χαρτιά για το πρόγραμμα χειρουργείου τη Δευτέρα, ο ιατρός μου μού ανακοίνωσε ότι από Δευτέρα δεν θα γίνονται χειρουργεία και είναι άγνωστο το πότε θα γίνουν, και φεύγω σαν δαρμένο σκυλί...”. Αγανακτισμένη συμπληρώνει πως όλες αυτές οι αναβολές και η αναμονή κάθε φορά έχουν αναστατώσει την προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική της ζωή, αλλά και η κατάστασή της πλέον -όπως μπορεί να ξέρει ούσα νοσηλεύτρια- χαρακτηρίζεται επείγουσα: “Πέφτω και ξαπλώνω να μην επιβαρύνω την κατάστασή μου. Θα είχα αποθεραπευτεί, αυτή η αναμονή με πάει δύο μήνες πίσω...”, γι’ αυτό και αποφάσισε να το βγάλει στον Τύπο, ενώ ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας, τη διοίκηση του Νοσοκομείου, αυτοδιοικητικούς και γραφεία βουλευτών, ακόμα και το γραφείο του υπουργού Υγείας. “Δεν έχω ενημέρωση αν γίνει και πότε το χειρουργείο”, λέει καταλήγοντας και προσθέτει ότι δεν έχει να πει τίποτα κακό για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά την αγριεύει ότι θα μπορούσαν να συμπεριφερθούν αλλιώς όσοι ασκούν διοίκηση και έχουν πολιτική εξουσία.  eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα