Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Δήμος Τριφυλίας: Εργαζόμενοι «καταγγέλλουν» αντιδήμαρχο για παράνομες ενέργειες

Με επιστολή ενημέρωσαν το δήμαρχο για να επαναφέρει τη νομιμότητα στη λειτουργία της υπηρεσίας
Για αυθαιρεσίες και παρανομίες, ουσιαστικά, «καταγγέλλουν» εργαζόμενοι του Δήμου Τριφυλίας τον αντιδήμαρχο Αντώνιο Βλάχο, ο οποίος έχει οριστεί από το δήμαρχο Γεώργιο Λεβεντάκη ως πολιτικός προϊστάμενος Τεχνικών Μελετών, Πολεοδομίας και Πολιτικής Προστασίας, με αρμοδιότητα, εποπτεία και ευθύνη του Τμήματος Μελετών και Εκτέλεσης Έργων, του Αυτοτελούς Τμήματος Πολεοδομίας (Υπηρεσία Δόμησης) και του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, καθώς και αναπληρωτής δήμαρχος Τριφυλίας.
Οι εργαζόμενοι με επιστολή τους, η οποία πρωτοκολλήθηκε και απευθύνεται στο δήμαρχο Τριφυλίας, τη γενική γραμματέα του Δήμου και τη διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών,

κάνουν γνωστά στο δήμαρχο Τριφυλίας και τους υπόλοιπους αποδέκτες γεγονότα και καταστάσεις που ισχυρίζονται πως συμβαίνουν στο Δήμο, τα οποία ίσως ο κ. Λεβεντάκης δε γνωρίζει ή του τα μεταφέρουν συνεργάτες του με το δικό τους τρόπο.
Αναφέρουν περιστατικά έκνομων ενεργειών του αντιδημάρχου, όπως ισχυρίζονται, ότι τους έστειλε για παράνομη αμμοληψία στο ποτάμι Νέδα, κι όταν εκείνοι ενημέρωσαν τη διευθύντριά τους και αυτή τους είπε να μην προχωρήσουν και να αποχωρήσουν, ο αντιδήμαρχος τους μίλησε χυδαία κ.ά. Τέτοια γεγονότα, ισχυρίζονται, έχουν γίνει κατ’ επανάληψη από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του κ. Βλάχου, εκθέτοντάς τους, όπως αναφέρουν, ανεπανόρθωτα στους πολίτες και την υπηρεσία τους, παρότι (σ.σ. ο κ. αντιδήμαρχος) υπηρετεί σε Σώμα Ασφαλείας (Αστυνομία) και θα πρέπει να είναι συνεργάσιμος και νομοταγής.
Πρόθεσή τους, με την επιστολή τους, είναι να ενημερωθεί ο δήμαρχος Τριφυλίας και να δράσει άμεσα, με σκοπό να επαναφέρει τη νομιμότητα και την ομαλή λειτουργία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, όπου ανήκουν, διότι, όπως ισχυρίζονται, ο αντιδήμαρχος κ. Βλάχος τη χρησιμοποιεί σύμφωνα με προσωπικές του αντιλήψεις.


Στην επιστολή τους αναφέρουν πως ο κ. Βλάχος ως αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου λειτουργεί αυτοβούλως, παραβλέποντας στις περισσότερες των περιπτώσεων τους Κανονισμούς και τις Διατάξεις που προβλέπει ο Κώδικας λειτουργίας των Δήμων και Κοινοτήτων και ότι με επίκληση του ονόματος του δημάρχου ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος έχει καταργήσει το νόμιμο πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου, ασκώντας προσωποπαγή πολιτική, με αποκλειστικό στόχο τη ρουσφετολογία κάτω από την οποία βρίσκονται μόνιμα εκτεθειμένοι οι υπάλληλοι.

Όπως επισημαίνουν, ο κ. Βλάχος κάνει υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, τους ζητάει επίμονα και με αυταρχικό τρόπο να παραβλέπουν τη νομοθεσία, ακόμα και τις εντολές των μηχανικών και της διευθύντριας της υπηρεσίας τους, η οποία είναι αρμόδια για την εκτέλεση πάσης φύσεως έργου και εργασίας και επιδιώκει με δική του πρωτοβουλία να εκτελούνται τεχνικά έργα χωρίς προδιαγραφές και εγκρίσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας, με συνέπεια πολλές ενέργειες να είναι παράνομες, κοστοβόρες και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Τονίζουν, επίσης, προς το δήμαρχο πως γνωρίζει (σ.σ. ο κ. Λεβεντάκης) ότι την αποκλειστική αρμοδιότητα έργων και εργασιών που δεν έχουν μελέτη ή τεχνική περιγραφή τη δίνει μόνο ο δήμαρχος και ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών.

Στα πολλά περιστατικά που αναφέρουν στην επιστολή τους, εκτός της εντολής για παράνομη αμμοληψία στη Νέδα, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων: καθαρισμός ιδιωτικού ελαιώνα από κομμένα λιόκλαρα επικαλούμενος εντολή δημάρχου, καθαρισμούς αστικών αποβλήτων και κλαδιών στη Δ.Ε. Φιλιατρών με εντολή για θάψιμό τους σε ιδιωτικό χώρο πίσω από το λατομείο Φιλιατρών ή να τα αφήνουν έξω από το νεκροταφείο των Φιλιατρών, ότι έχει «ακυρώσει» όλες τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Συντήρησης Οχημάτων του Δήμου και πάει ο ίδιος στα συνεργαζόμενα με το Δήμο ιδιωτικά συνεργεία επισκευής οχημάτων – μηχανημάτων και λέει να εκτελούν επισκευές μόνο με εντολές δικές του και όχι της Τριμελούς Επιτροπής Συντήρησης, ότι σε καθημερινή βάση από αρχής ανάληψης των καθηκόντων της σημερινής Δημοτικής Αρχής δύο υπηρεσιακά οχήματα μετακινούνται κάθε πρωί, από Κυπαρισσία προς Φιλιατρά και κάθε μεσημέρι αντίστροφα, εξυπηρετώντας μετακινήσεις δύο υπαλλήλων και ότι ο κ. Βλάχος κινείται σε καθημερινή βάση με υπηρεσιακά οχήματα αμφιβόλως αν διαθέτει απαιτούμενες εγκρίσεις για κατ’ εξαίρεση οδήγηση υπηρεσιακού οχήματος.

Στην επιστολή τους αναφέρουν και περιστατικό με τη γενική γραμματέα του Δήμου. Ζητούν, τέλος, από το δήμαρχο να παρέμβει προκειμένου να λειτουργούν κάτω από νόμιμο διαδικαστικό πλαίσιο, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούν να προβούν σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια σε κάθε προϊσταμένη Αρχή, ώστε να επανέλθει η υπηρεσία και το εργασιακό τους καθεστώς σε νόμιμη, ασφαλή και αρμονική λειτουργία, τονίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θα γίνει η υπηρεσία τους αποδοτική προς όφελος των πολιτών, όπως ήταν πριν από την ανάληψη καθηκόντων του κ. Βλάχου.

Είναι προφανές ότι όσα ισχυρίζονται στην επιστολή τους, οι εργαζόμενοι που την υπογράφουν, είναι περισσότερο από σοβαρά. Και προφανέστατα απαιτείται η δημόσια τοποθέτηση επ’ αυτών τόσο του αντιδημάρχου όσο και κυρίως του ίδιου του δημάρχου Τριφυλίας.   Του Ηλία Γιαννόπουλου tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα