Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Δ.Σ. Τριφυλίας: «Συνυπεύθυνος ο Δήμος αν κλείσουν επιχειρήσεις από τραπεζοκαθίσματα», είπε ο Ανδρινόπουλος

«Δεν είναι δική μας ευθύνη, να έρθει να κάνει αίτηση ο επαγγελματίας», απάντησε η Παναγιωτοπούλου
«Στον αέρα» βρίσκονται στην Τριφυλία οι επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για τα τραπεζοκαθίσματα που έχουν αναπτύξει, εφόσον δεν έχουν έγγραφη άδεια από το Δήμο, με τον επικεφαλής της παράταξης «Η Τριφυλία ΑλλάΖΕΙ», Στάθη Ανδρινόπουλο, να τονίζει στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. ότι «ο Δήμος θα είναι συνυπεύθυνος άμα κλείσουν επιχειρήσεις».
Ο κ. Ανδρινόπουλος ρώτησε σχετικά την αντιδήμαρχο Χάιδω Παναγιωτοπούλου σημειώνοντας: «Αυτοί που έχουν βγάλει τώρα τραπεζοκαθίσματα στις πλατείες και στους κοινόχρηστους χώρους, έχουνε πάρει έγγραφη άδεια από το Δήμο; Εάν δεν έχουν πάρει άδεια, που θα ’πρεπε να ’χουν πάρει άδεια, ο Δήμος θα είναι συνυπεύθυνος άμα κλείσουν επιχειρήσεις. Δηλαδή, εάν πάει η Αστυνομία

σήμερα το βράδυ σ’ ένα κατάστημα στην πλατεία και του ζητήσει άδεια και δεν έχει άδεια και τον γράψει, με τρεις τέτοιες καταγγελίες κι αποφάσεις τού κλείνουνε το κατάστημα. Είμαστε εμείς υποχρεωμένοι να τους αφήνουμε έτσι έκθετους τους ανθρώπους;».
Σε παρέμβασή του ο κ. Λεβεντάκης είπε ότι έχουν προγραμματίσει κάποια πράγματα, επιρρίπτοντας ευθύνες στους προηγούμενους και τους προ-προηγούμενους, με την κα Παναγιωτοπούλου να τον διακόπτει λέγοντας: «Δεν είναι δική μας ευθύνη, κε δήμαρχε, να έρθει να κάνει αίτηση» και τον κ. Ανδρινόπουλο να σημειώνει: «Έπρεπε να τους δώσουμε και παραπάνω, όπου υπήρχε η δυνατότητα, λόγω κορωνοϊού».
Η κα Παναγιωτοπούλου, απαντώντας στον κ. Ανδρινόπουλο, σημείωσε ότι «για να παραχωρηθεί ένας κοινόχρηστος χώρος, κάποιος πρέπει να το ζητήσει. Αυτός, λοιπόν, που το ζητάει είναι ο ιδιώτης που το θέλει. Υπάρχει ο νόμος ο οποίος καθορίζει ότι, για να παραχωρηθεί κοινόχρηστος χώρος, με συγκεκριμένα δικαιολογητικά, υποβάλλεται αίτηση απ’ τον κάθε ιδιώτη στην τεχνική υπηρεσία – ο αρμόδιος φορέας είναι η τεχνική υπηρεσία – και αν πληροί τις προϋποθέσεις, λαμβάνει την άδειά του. Εάν, λοιπόν, ένας επαγγελματίας έρθει και μας πει ότι έχει κάνει φέτος αίτηση – επί της θητείας μας, εν πάση περιπτώσει – και δεν του έχει παραχωρηθεί από την υπηρεσία, τότε ναι θα έχουμε ακεραία την ευθύνη. Αν, όμως, κάποιος ιδιώτης δεν έχει έρθει, ένας επαγγελματίας, να κάνει την αίτησή του και να υποβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, δεν έχει απολύτως καμία ευθύνη ο Δήμος. Πάμε τώρα στα του Δήμου. Ο Δήμος, λοιπόν, όταν όλοι είναι παράνομοι και δεν έχουν τις άδειές τους, αυτό που έχει να κάνει είναι να τους μαζέψει τα τραπεζοκαθίσματα. Και να μην αφήσει κανέναν να έχει τραπεζοκαθίσματα. Πριν φτάσουμε στο μέτρο αυτό, αυτό που οφείλουμε εμείς να κάνουμε είναι να τους ειδοποιήσουμε. Σας πληροφορώ, λοιπόν, ότι έχουν ειδοποιηθεί όλοι να προσέλθουν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους».  Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα