Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Τόμπρας (πρώην οικονομολόγος του Καλογρίτσα): Xρειάζονταν πάνω από 50 εκατ. ευρώ για την «επένδυση» Παππά [βίντεο]


«ΕΧΑΣΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ ΜΕ ΔΥΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ»
Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις γύρω από τον τρόπο χρηματοδότησης τηλεοπτικού σταθμού στις υπηρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ, τη δημιουργία του οποίου μεθόδευε με εικονικές συναλλαγές και εταιρείες ο Νίκος Παππάς, σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε ο Χρήστος Καλογρίτσας.
Ο οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας, που ενεργούσε για λογαριασμό του Καλογρίτσα το επίμαχο διάστημα, μίλησε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ανεβάζοντας το λογαριασμό στα 50 εκατομμύρια ευρώ.
«Το θέμα ήταν πως θα χρηματοδοτηθούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ της εγγυητικής επιστολής, για να μπορεί ο Καλογρίτσας να συμμετέχει στο διαγωνισμό» ανέφερε ο κ. Τόμπρας και πρόσθεσε ότι «η επένδυση ήταν σε δύο φάσεις», καθώς ανερχόταν «πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ».
Όπως είπε ο κ Τόμπρας, η πρώτη φάση, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ περιλάμβανε την κατάθεση 3 εκατομμυρίων για την εγγυητική και «τα υπόλοιπα 22 για να μπορέσει να στηθεί το κανάλι και την πρώτη δόση», ενώ στη δεύτερη φάση, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, θα προχωρούσε η λειτουργία της «επένδυσης».
«Ο Καλογρίτσας ήθελε το τηλεοπτικό κανάλι, αλλά έψαχνε και λεφτά γιατί ήξερε όλη η Ελλάδα πως ο Καλογρίτσας -το διάστημα εκεί θα πρέπει να ξέρετε- από το 2014 και το 2015 και το 2016 οι τραπεζικοί του λογαριασμοί ήταν όλοι δεσμευμένοι από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και το ΣΔΟΕ», πρόσθεσε.
«Mετά από τόσα χρόνια μπορώ να σας πω ότι έχασα τον χρόνο μου με δύο ηλίθιους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα, να τρέχω τώρα γιατί 2 χαζοί, αντί να βρουν άκρη για 3 εκατομμύρια, πήγαν και κρεμαστήκαν στα μανταλάκια», πρόσθεσε ο κ. Τόμπρας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το «White House», το οποίο αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά Καλογρίτσα δεν είναι άλλο από το Μέγαρο Μαξίμου.  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα