Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Γιώργος Πεταλωτής: Ν. 3838/2010 (τα παιδιά των μεταναστών που τελειώνουν το ελληνικό Λύκειο να έχουν τη δυνατότητα να πολιτογραφηθούν Έλληνες)

Το 2010 ως Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ψηφίσαμε το Ν. 3838/2010, έτσι ώστε τα παιδιά των μεταναστών που τελειώνουν το ελληνικό Λύκειο να έχουν τη δυνατότητα να πολιτογραφηθούν Έλληνες, αφού ούτως ή άλλως συντριπτικά τα περισσότερα από αυτά ούτε άλλη πατρίδα, ούτε άλλη γλώσσα γνώρισαν πότε. 
Τότε, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τους δικούς τους λόγους ο καθένας, καταψήφιζαν και μετά από προσφυγή το ΣτΕ (μειοψηφούσης και της Σακελλαρόπουλου) τον ακύρωσε. 
Σήμερα, ο Σαιντού Καμαρά, που ήρθε στη χώρα μας από την ταραγμένη Γουινέα ως ασυνόδευτος ανήλικος και κατάφερε να αριστεύει στο Λύκειο, απειλείται με απέλαση. 
Επειδή δεν ισχύει εκείνος ο Νόμος. 
Και για το λόγο αυτό έχει σηκωθεί ένα κύμα υποστήριξής του.´Όμως οι κατά περίπτωση «ευεργεσίες» δεν είναι λύση. 
Τα προβλήματα λύνονται με σοβαρή, ρεαλιστική και προοδευτική νομοθέτηση, χωρίς ιδεοληψίες και λαϊκισμούς. Κι εμείς τότε, σε μόλις δυόμισι χρόνια, στις πιο αντίξοες συνθήκες κάναμε πολλά. Που σήμερα είναι ακόμη ζητούμενα και ξεχνιούνται σκόπιμα ή ακόμη κι από εμάς τους ίδιους.
Giorgos Petalotis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα