Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Έκτακτο δώρο Πάσχα: Με «υπογραφή» Μητσοτάκη η πληρωμή για την επιταγή ακρίβειας - Πότε θα καταβληθεί


Με τον πιο επίσημο τρόπο επικυρώθηκε η πληρωμή του έκτακτου δώρου Πάσχα σε 1,7 εκατομμύρια δικαιούχους.

Με... υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη «κλείδωσε» η καταβολή της επιταγής ακρίβειας (έκτακτο δώρο Πάσχα) που θα δοθεί φέτος από την κυβέρνηση σε 1.744.962 χαμηλοσυνταξιούχους, οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, άτομα με αναπηρία και δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, μιλώντας για τα μέτρα κατά της ακρίβειας που έχουν ληφθεί έως σήμερα, τόνισε ότι θα δοθεί το έκτακτο βοήθημα των 200 ευρώ, ως ενίσχυση του εισοδήματος των πιο αδύναμων, «πριν από το Πάσχα».
Ουσιαστικά, με τη σημερινή τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του Dnews, σύμφωνα με τις οποίες, στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι το έκτακτο δώρο Πάσχα θα πληρωθεί στους δικαιούχους την Μεγάλη Τρίτη (19/4).
Yπενθυμίζεται ότι η σχετική πίστωση θα γίνεται απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
Οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα λάβουν αυτή τη φορά 200 ευρώ και όχι 250 ευρώ που είχαν λάβει τα Χριστούγεννα, με τα ίδια όμως εισοδηματικά κριτήρια. Οι πλέον κερδισμένοι είναι οι οικογένειες με δύο ανήλικα παιδιά που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ, καθώς θα λάβουν μιάμιση επιπλέον δόση τον Απρίλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα