Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Π. Μαντάς: Ψηφίστηκε η τροπολογία για ποιοτικό τηλεοπτικό σήμα σε ολόκληρη τη Μεσσηνία


Οριστική λύση στα διαχρονικά προβλήματα του κακού τηλεοπτικού σήματος και της ελλιπούς τηλεοπτικής κάλυψης, τόσο για τη Τριφυλία όσο και για άλλες περιοχές της  Μεσσηνίας, έρχεται να δώσει τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες στη Βουλή.
Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση δίνεται πλέον η δυνατότητα στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού να προχωρήσουν στην εγκατάσταση αναμεταδότη σήματος μικρής εμβέλειας και χαμηλής όχλησης και ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε κάθε περιοχή που εντοπίζεται πρόβλημα, χωρίς γεωγραφικούς ή άλλους περιορισμούς και με στόχο κάθε ελληνικό σπίτι να έχει πρόσβαση σε ποιοτικό τηλεοπτικό σήμα. 
Επίσης καλύπτονται και οι περιπτώσεις αναβάθμισης και βελτίωσης τυχόν υφιστάμενων  υποδομών αναμετάδοσης, όπως συμβαίνει σε πολλές περιοχές που ήδη υπάρχουν μικροί αναμεταδότες της DIGEA ή της ΕΡΤ, οι οποίοι όμως μέχρι τώρα δεν ήταν καταγεγραμμένοι και δεν  μπορούσαν να συντηρηθούν ή να αναβαθμισθούν.​
Σημαντικό σημείο του νέου πλαισίου αποτελεί ο τρόπος χρηματοδότησης των παραπάνω παρεμβάσεων, η οποία προέρχεται από το πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης για τις “Λευκές Περιοχές”. 
Όπως διαπιστώθηκε το πρόγραμμα αυτό διαθέτει μεγάλο και αναξιοποίητο χρηματικό υπόλοιπο, γεγονός που κυρίως οφείλεται στον χαμηλής απορροφητικότητας σχεδιασμό του προγράμματος, ο οποίος εστιάζει μόνο σε κύριες κατοικίες και σε εθνικής εμβέλειας κανάλια και εξαιρεί τόσο τα εξοχικά σπίτια, όσο και τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.
«Επικοινωνία Μαντά με Λεβεντάκη για άμεση δρομολόγηση της λύσης»
Με το νέο καθεστώς που διαμορφώνεται και τις δυνατότητες που πλέον παρέχονται, όλα τα ζητήματα προβληματικής τηλεοπτικής κάλυψης που ταλαιπωρούν πολίτες κάθε περιοχής της χώρας μπορούν να δρομολογηθούν προς οριστική επίλυση.
Σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη καλούνται να παίξουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες στις οποίες εντοπίζονται περιοχές με κακό ή καθόλου τηλεοπτικό σήμα. 
Προς αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε ήδη επικοινωνία του βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά με τη δημοτική αρχή του Δήμου Τριφυλίας, προκειμένου να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση ως προς τις νέες δυνατότητες που ο νόμος παρέχει, καθώς και να ζητηθεί η ενεργοποίηση του Δήμου ώστε να δρομολογηθεί η οριστική επίλυση του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα