Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

“Πολλές καταγγελίες ότι η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε λαϊκά σπίτια”


Σε καταγγελίες ότι «συνεργεία της ΔΕΗ κόβουν το ρεύμα σε λαϊκά σπίτια, είτε λόγω χρεών, είτε για διάφορους λόγους όπως, για παράδειγμα, επειδή δεν έχουν προσκομίσει το σχέδιο ηλεκτρολόγου» αναφέρεται η Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ. Σχολιάζοντας την κατάσταση, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «την ίδια στιγμή όμως οι πόρτες της ΔΕΗ και οι υπηρεσίες της είναι ορθάνοιχτες και απλόχερες όταν πρόκειται για βιομηχάνους, μεγαλοξενοδόχους, “μεγαλοκαταναλωτές ενέργειας”, τόσο στις εκπτώσεις όσο και στις διευκολύνσεις απέναντι στα χρέη τους».
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής;
«Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι συνεργεία της ΔΕΗ κόβουν το ρεύμα σε λαϊκά σπίτια. Είτε λόγω χρεών, είτε για διάφορους λόγους όπως, για παράδειγμα, επειδή δεν έχουν προσκομίσει το σχέδιο ηλεκτρολόγου (!!!).
Μάλιστα ακόμη και μετά τις απαιτούμενες ενέργειες όπως πληρωμή, διακανονισμό, προσκόμιση δικαιολογητικών κλπ, τα συνεργεία καθυστερούν να επανασυνδέσουν το ρεύμα, παρατείνοντας τις μέρες που λαϊκά σπίτια μένουν χωρίς ρεύμα.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της απελευθέρωσης ενέργειας και της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ που προχώρησαν πιστά όλες οι κυβερνήσεις από το 2011 και μετά.
Οι φτωχοί – λαϊκοί άνθρωποι, που ζητάνε τα παιδιά τους να μην στερούνται το ηλεκτρικό ρεύμα το 2022, έρχονται αντιμέτωποι με λογαριασμούς που τους βλέπουν και παθαίνουν “εγκεφαλικό” και με μια απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων “γενίτσαρων” της αντιλαϊκής πολιτικής. Για παράδειγμα, είναι πολλές και ονομαστικές οι καταγγελίες για τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές από συγκεκριμένη υπάλληλο της ΔΕΗ.
Την ίδια στιγμή όμως οι πόρτες της ΔΕΗ και οι υπηρεσίες της είναι ορθάνοιχτες και απλόχερες όταν πρόκειται για βιομηχάνους, μεγαλοξενοδόχους, “μεγαλοκαταναλωτές ενέργειας”, τόσο στις εκπτώσεις όσο και στις διευκολύνσεις απέναντι στα χρέη τους κλπ. Επίσης υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες για τέτοια περιστατικά στον Νομό Μεσσηνίας.
Εδώ και τώρα ο λαός να παλέψει και να διεκδικήσει το ελάχιστο που απαιτείται:
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις Ρήτρες Αναπροσαρμογής.
  • Κατάργηση του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ.
  • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.
  • Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
Να δοθεί αποφασιστική απάντηση με τη συμμετοχή στην απεργία στις 6 Απρίλη και στην απεργιακή συγκέντρωση των Σωματείων στην πλατεία 23η Μαρτίου, στις 10 π.μ.
29-3-2022
Τ.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ του ΚΚΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα