Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

«Παράθυρο» για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα δια στόματος πρωθυπουργού


Ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, ώστε να βοηθήσει τα νοικοκυριά που ταλαιπωρούνται από την ακρίβεια, άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Forum του «Οικονομικού Ταχυδρόμου».
Ο πρωθυπουργός ανέφερε συγκεκριμένα: «Η μείωση του ΦΠΑ είναι στη φαρέτρα μας και μπορεί να υπάρχει. Έχει κόστος και θα πρέπει να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι αν κινούμασταν σε αυτή την κατεύθυνση θα την έβλεπαν οι καταναλωτές και δεν θα πήγαινε στο περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις έχουν στηριχθεί πολύ από αυτή την κυβέρνηση».
Παράλληλα ο πρωθυπουργός προειδοποίησε τους εμπόρους να μην επιχειρήσουν κερδοσκοπικά παιχνίδια καθώς θα τιμωρηθούν με παραδειγματικές ποινές. «Οι έλεγχοι είναι συνεχείς και όπου εντοπιστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας δεν θα διστάσουμε να επιβάλλουμε το μέγιστο του προστίμου που μας επιτρέπει ο νόμος. Παντού, δυστυχώς, σε όλες τις χώρες όταν έχουμε πληθωριστικές τάσεις, κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτή την πραγματικότητα».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την απόφασή του για επιδότηση των ζωοτροφών για τους κτηνοτρόφους στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της εγχώριας παραγωγής αλλά και για τη μείωση του ΦΠΑ στα λιπάσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα