Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Φοιτητής από την Ινδία έχει τη μακρύτερη γλώσσα στον κόσμο και ζητά... στήριξη για να μπει στα ρεκόρ Γκίνες

Φοιτητής από την Ινδία έχει τη μακρύτερη γλώσσα στον κόσμο
Ο K Praveen, ένας 21χρονος άνδρας από το Thiruthangal, έχει γλώσσα μήκους 10,8 εκατοστών, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ της Ινδίας.
Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, η μέση ανδρική γλώσσα έχει μήκος περίπου 8,5 εκατοστά, γεγονός που καθιστά τη γλώσσα του K Praveen πάνω από 2,5 εκατοστά μεγαλύτερη και πιθανώς τη μεγαλύτερη στον κόσμο. Ο νεαρός φοιτητής ρομποτικής γνώριζε ότι η γλώσσα του ήταν μακρύτερη από το συνηθισμένο από τότε που άρχισε να δείχνει σε φίλους και συγγενείς τι μπορούσε να κάνει με αυτή... Και με αυτό εννοούμε ότι άγγιζε με αυτή την άκρη της μύτης του και τον αγκώνα του και σχεδόν άγγιζε τα μάτια του. Λόγω έλλειψης χρημάτων, δεν μπόρεσε να μετρήσει επίσημα τη γλώσσα του για τα ρεκόρ Γκίνες, αλλά είδε το όνομά του να μπαίνει στο βιβλίο ρεκόρ Limca της Ινδίας, επειδή έχει τη μακρύτερη γλώσσα στη χώρα.
Πριν από μερικά χρόνια, ο Praveen κατόρθωσε να βάλει το όνομά του στο βιβλίο των ρεκόρ της Ασίας επειδή άγγιξε τη μύτη του με τη γλώσσα του 219 φορές σε ένα λεπτό. Προφανώς, έχει επίσης εκπαιδεύσει τον εαυτό του να εκτελεί την αμφιλεγόμενη πρακτική γιόγκα Khecari Mudra, που τον θέλει να βάζει την τεράστια γλώσσα του στη ρινική του κοιλότητα, μέσα από την «κορυφή» του στόματός του. Ο ίδιος το αποκαλεί το κόλπο της "αόρατης γλώσσας".
Το ρεκόρ Γκίνες για τη μακρύτερη γλώσσα στον κόσμο ανήκει σήμερα στον Nick Stoeberl, από το Salinas της Καλιφόρνια, με επίσημο μήκος 10,1 εκατοστά. Αυτό είναι 0,8 εκατοστά μικρότερο από αυτό του K Praveen. Ο Ινδός φοιτητής σχεδιάζει τώρα να συγκεντρώσει χρήματα και να απευθυνθεί στον διεθνή οργανισμό ρεκόρ και να αναγνωριστεί επίσημα το ρεκόρ του.
«Παρόλο που τα επιτεύγματά μου έχουν καταγραφεί στην Ινδία, επιδιώκω να μεταφέρω το ταλέντο μου σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Praveen. «Αυτό θα ήταν εφικτό αν η κυβέρνηση του Ταμίλ Ναντού μου παρείχε τη βοήθεια, καθώς δεν μπορούσα να εκθέσω τα επιτεύγματά μου σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω έλλειψης οικονομικής βοήθειας», συμπλήρωσε.
Ο φοιτητής ρομποτικής εξασκείται τώρα στο να αγγίζει τα βλέφαρά του με τη γλώσσα του, ένα κατόρθωμα που πιστεύει ότι θα βελτίωνε σημαντικά τις πιθανότητές του να μπει το όνομά του στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα