Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Δασικοί χάρτες: Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων


Έως τις 31 Μαΐου 2022 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν εντός του έτους 2021, όπως αναφέρεται σε σχετική τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως αναφέρεται στο άρθρο 90 της τροπολογίας:
“Προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου δασικών χαρτών που αναρτήθηκαν εντός του έτους 2021
Με την επιφύλαξη του άρθρου 58 του ν. 4903/2022 (Α΄ 46) για τους δασικούς χάρτες των Διευθύνσεων Δασών της Αποκεντρωµένης Διοίκησης Κρήτης, η προθεσµία υποβολής αντιρρήσεων του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 15 του ν. 3889/2010 (Α΄ 182), για τους δασικούς χάρτες που η ανάρτησή τους υλοποιήθηκε εντός του έτους 2021, παρατείνεται, από τη λήξη της, έως την 31η Μαΐου 2022.”
Η παράταση αυτή δόθηκε επειδή υπήρχαν τεχνικά προβλήματα στην πλατφόρμα της «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.» για την εμφάνιση των αναμορφωμένων δασικών χαρτών.
Δασικοί χάρτες: Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αντιρρήσεις
Δικαίωμα να υποβάλουν αντίρρηση για τους δασικούς χάρτες έχουν :
τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου,
το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, εφόσον επικαλούνται εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα στις περιληφθείσες στον αναρτημένο δασικό χάρτη αμφισβητούμενες δασικές, χορτολιβαδικές και βραχώδεις ή πετρώδεις εκτάσεις
Οι αντιρρήσεις αφορούν μόνο στην αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζόμενων στον δασικό χάρτη εκτάσεων. Για την υποβολή των αντιρρήσεων θα πρέπει να καταβληθεί ειδικό τέλος ανάλογα με το εμβαδόν που αφορά η αντίρρηση.
Διαβάστε ολόκληρη την τροπολογία εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα