Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Θανάσης Κατερινόπουλος: Ο παρασημοφορημένος απόστρατος Ταξίαρχος που μίλησε από την πρώτη στιγμή για «έγκλημα» στην Πάτρα


O απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ αποθεώθηκε χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου - Τα social media τον είχαν εκθειάσει και για την υπόθεση των Γλυκών Νερών - Η εκπαίδευση στις ΗΠΑ και η απώλεια του γιου του
Ο Θανάσης Κατερινόπουλος είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την άποψη πως ο θάνατος των τριών ανήλικων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, έχει προέλθει από εγκληματική ενέργεια. Όπως εξηγούσε τα δυο στοιχεία που συνηγορούν σε κάτι τέτοιο ήταν το ότι δεν υπάρχει γονιδιακό πρόβλημα και το ότι και τα τρία παιδιά πέθαναν Σαββατοκύριακο. Η σύλληψη της μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου έρχεται να δικαιώσει τον απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ ο οποίος αποθεώθηκε και χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από χρήστες οι οποίοι μόνο κολακευτικά λόγια είχαν να αναρτήσουν.
Γεννημένος το 1957 στο Μαλεβρό Αιτωλοακαρνανίας από αγρότες γονείς, τελείωσε το Δημοτικό σχολείο στο χωριό του και το Μεικτό Οικονομικό Γυμνάσιο στη πόλη του Αγρινίου. Το 1976, κατατάχθηκε στην Αστυνομία και σπούδασε στην Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας. Από το 1996 έως το 1999, παρακολούθησε σεμινάρια στην Αμερική καθώς και στην Αγγλία σχετικά με την αντιμετώπιση της Τρομοκρατίας. Το 2000 εκπαιδεύτηκε στην Ακαδημία του F.B.I στο Quantico της Virginia ΗΠΑ, σε θέματα διαχείρισης κρίσεων και σοβαρών υποθέσεων. Το 2002 - 2003 απέκτησε την ειδικότητα του Διαπραγματευτή, εκπαιδευόμενος στο τμήμα του Πανεπιστημίου της Louisiana στο Socorro στο Νέο Μεξικό. Το 2004 εξειδικεύτηκε πάνω στο αντικείμενο του Διαπραγματευτή από την Ακαδημία της New Scotland Yard. Υπηρέτησε σε διάφορες Μάχιμες Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού Αττικής μέχρι το 1994 και από το 1994 έως το 2007 στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από όπου και παραιτήθηκε.
Ο Θανάσης Κατερινόπουλος, συμμετείχε στην εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων της 17η Νοέμβρη και Ε.Λ.Α και τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την ανώτατη τιμητική διάκριση του Χρυσού Σταυρού. Από τις πιο δύσκολες στιγμές στη ζωή του η οποία τον συντροφεύει μέχρι και σήμερα ήταν η ημέρα που έχασε τον γιό του Επαμεινώνδα. Το ημερολόγιο έγραφε 1η Μαρτίου 2017 όταν ο 30χρονος Επαμεινώνδας φεύγει ξαφνικά από τη ζωή στον ύπνο του. Τρεις ημέρες πριν από τα γενέθλια του πατέρα του Θανάση. Τεράστια παρηγοριά ο άλλος του γιος Αντώνης που του δίνει δύναμη και κουράγιο να αντιμετωπίσει την απώλεια.
Οι πρώτες του τηλεοπτικές εμφανίσεις στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ» εκεί όπου εκφράζει σε απόλυτο βαθμό το «Κοινό Περί Δικαίου Αίσθημα». Ευγενής, σεμνός μεταδίδει στον τηλεθεατή χωρίς λαϊκισμούς την διαίσθηση και ενσυναίσθησή του για κάθε υπόθεση. Ήταν ο πρώτος ο οποίος όταν το πανελλήνιο συγκλονιζόταν από την δολοφονία της Καρολάϊν στα Γλυκά Νερά είχε στρέψει την προσοχή του στον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Ήταν εκείνος ο οποίος έθετε καίρια ερωτήματα βάζοντας από την αρχή στο κάδρο των υπόπτων τον πιλότο ο οποίος στη συνέχεια αποδείχθηκε ο στυγνός δολοφόνος.
Έτσι και στην περίπτωση της Πάτρας από τις πρώτες ημέρες χωρίς φόβο ο Θανάσης Κατερινόπουλος μίλησε για εγκληματική ενέργεια και η εξέλιξη της υπόθεσης τον δικαίωσε για ακόμη μια φορά. «Είμαι πεπεισμένος πλέον ότι και τα άλλα δύο παιδιά έφυγαν από τα χέρια της. Δεν αποκλείω την κάλυψη από άτομο του στενού της περιβάλλοντος», είπε χθες ο επίτιμος πρόεδρος Αξιωματικών της ΕΛΑΣ με αφορμή τη ποινική δίωξη που ασκήθηκε στην 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star σημείωσε πως πρέπει η ΕΛΑΣ να ερευνήσει αν η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε νοσηλευτεί σε κάποια ιδιωτική ψυχιατρική κλινική στην Πάτρα. Πρόσθεσε παράλληλα πως πρέπει να ερευνηθεί από πού αγόρασε την Κεταμίνη. «Το πιο πιθανό είναι να αρνηθεί αλλά από ότι μπορώ να εκτιμήσω αν αυτή εξεταστεί 8 - 10 ώρες όχι μόνο θα ομολογήσει το πού βρήκε την κεταμίνη αλλά και πώς θανάτωσε και τα άλλα δύο παιδιά γιατί είμαι πεπεισμένος πλέον ότι και τα άλλα δύο παιδιά έφυγαν από τα χέρια της», είπε και πρόσθεσε «Φτάσαμε στην αρχή του τέλους της συγκεκριμένης υπόθεσης.
Ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία αλλά μόνο για την Τζωρτζίνα, έχουμε και τα άλλα δύο παιδιά τα οποία «έφυγαν» από τα χέρια της μητέρας τους. Ενώ συνέχισε λέγοντας πως, «αυτό που με έκανε από την πρώτη στιγμή να υποστηρίξω ότι ήταν έγκλημα, είναι αρχικά ότι έχω εξασκηθεί στη γλώσσα του σώματος και οι εμφανίσεις αυτής της κυρίας έδειξαν ότι είναι ένοχη. Από την άλλη πλευρά υπάρχει ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο, όλοι οι θάνατοι των παιδιών έγιναν Σάββατο προς Κυριακή». Ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, επισήμανε πως, «Επίσης, όταν στην πορεία οι ιατροί απάντησαν ότι δεν υπάρχει γονιδιακό πρόβλημα ήταν πλέον βέβαιο για εμένα, και μπορεί να είχα μία επιφύλαξη όμως τις τελευταίες ημέρες και με τα καινούρια στοιχεία σιγουρεύτηκα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα