Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Υποσχέσεις στον Περιφερειάρχη για τη σταφίδα και τη δακοκτονία


Συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη είχε στην Αθήνα την Τετάρτη 30 Μαρτίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.
Ειδικότερα, αργά το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Π. Νίκας συναντήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, με τον οποίον θα υπάρξει και νέα συνάντηση μετά το Πάσχα.
Στη συνάντηση ο περιφερειάρχης έθεσε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την δακοκτονία, ώστε σε περιοχές που υπάρχουν εγνωσμένα ζητήματα, όπως η Λακωνία και η Μεσσηνία, να δίνεται η δυνατότητα να ξεκινήσουν οι εργολάβοι πριν την υπογραφή της σύμβασης. Όπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός δεσμεύτηκε στον περιφερειάρχη, ότι το συγκεκριμένο θέμα θα προχωρήσει άμεσα.
Όσον αφορά στη σταφίδα ο υπουργός δήλωσε στον περιφερειάρχη ότι σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη -αρμόδιο για τη δημοσιονομική πολιτική και υπεύθυνο για την διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης- θα υπάρξει σύντομα εξέλιξη με τους παραγωγούς.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης και σειρά άλλων θεμάτων, όπως η λειτουργία του δημόσιου ΙΕΚ στα Φιλιατρά, η λίμνη Τάκα, ζητήματα αρδεύσεων, όπως επίσης θέματα αναπτυξιακά και προστασίας των παραγωγών.
Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας μετέβη στη συνέχεια στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου στη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα Μιχάλη Σταυριανουδάκη συζήτησε σχετικά με την λειτουργία των Κέντρων δια βίου μάθησης και για άλλα θεσμικής φύσεως ζητήματα.
Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης χαρακτηριστικά, “δυστυχώς το θέμα αυτό του πρώην ΚΕΚ καρκινοβατεί, καθώς κινείται μεταξύ των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα