Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Μειωμένη μερίδα, “τραγική” ποιότητα στη φοιτητική λέσχη


ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ
Για την μειωμένη ποσότητα, αλλά και για την “τραγική”, όπως την χαρακτηρίζουν, ποιότητα των μερίδων που προσφέρονται στα γεύματα στη φοιτητική λέσχη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, (πρώην ΤΕΙ), στον Αντικάλαμο, διαμαρτύρονται με ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική στους Φοιτητικούς Συλλόγους της Καλαμάτας.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει οι παρατηρήσεις φοιτητών για την ποσότητα και την ποιότητα των γευμάτων στην φοιτητική λέσχη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στον Αντικάλαμο. Συγκεκριμένα έχουν μειωθεί οι ποσότητες των γευμάτων κατά πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ενώ η ποιότητα του φαγητού είναι πολλές φορές τραγική, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ωμά φαγητά των φωτογραφιών!

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για αυτή την κατάσταση! Η διαρκής υποχρηματοδότηση για τη μέριμνα από το κράτος και τις κυβερνήσεις και η παράδοση της μέριμνας σε ιδιώτες εργολάβους φέρνει αυτά τα αποτελέσματα. Η υποστελέχωση της λέσχης από προσωπικό, για να βγάζουν τη δουλειά λίγοι εργαζόμενοι και να μεγαλώνει το κέρδος του εργολάβου έχει σαν αποτέλεσμα να μην ελέγχεται το φαγητό που σερβίρεται, να χειροτερεύει ποσοτικά και ποιοτικά και οι εργαζόμενοι να ξεζουμίζονται.
Αν κάποιος επομένως ψάχνει διαπιστευτήρια των αποτελεσμάτων της λειτουργίας του πανεπιστημίου ως επιχείρηση, της λογικής κόστους – οφέλους φτάνει να περάσει από τη φοιτητική λέσχη του Πανεπιστημίου στο πρώην ΤΕΙ για να καταλάβει.
Απαιτούμε :
Άμεση αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τον προϋπολογισμό της μέριμνας.
Άμεση βελτίωση της ποσότητας και της ποιότητας των γευμάτων.
Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική στους Φ.Σ. της Καλαμάτας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα