Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Ο Μεν. Γερονικολός στην Τριφυλία για υγεία και αγροτικά


Τα αγροτικά ζητήματα, αλλά και τα θέματα υγείας βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης του μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μενέλαου Γερονικολού στην Τριφυλία.
Αρχικά ο κ. Γερονικολός συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνη Παρασκευόπουλο, από τον οποίο ενημερώθηκε για τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές του πρωτογενή τομέα.
Τη συνάντηση απασχόλησαν ζητήματα που σχετίζονται με τις παραδοσιακές αγροτικές δραστηριότητες (ελαιοκαλλιέργεια, επιτραπέζιες ελιές, αμπέλια, σταφίδα), με σημαντικές καλλιέργειες της περιοχής (καρπούζι, θερμοκηπιακές καλλιέργειες) και βεβαίως ζητήματα που αφορούν τις αγροτικές υποδομές.
Όσον αφορά τις υποδομές συζητήθηκαν διεξοδικά τα ζητήματα που αφορούν το Φιλιατρινό φράγμα και τα δίκτυα, αλλά και η ανάγκη κατασκευής νέων φραγμάτων στην περιοχή, όπως αυτό του Αρκαδικού ποταμού, προκειμένου να αξιοποιηθεί ορθολογικά το νερό. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τις γενικότερες υποδομές της περιοχής (οδικός άξονας Καλό Νερό – Τσακώνα και σύνδεσή του με την Πυλία), οι οποίες είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη και της αγροτικής οικονομίας.
Επιπλέον, τη συνάντηση απασχόλησαν ζητήματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση των αγροτών, με χρηματοδοτικά εργαλεία που αφορούν κυρίως νέους αγρότες, τον ΕΛΓΑ, αλλά και θέματα που αφορούν τη ενίσχυση του προσωπικού των υπηρεσιών που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας του τόπου, όπως είναι η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας.
Στη συνέχεια ο κ. Γερονικολός συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας, Δημήτριο Λαμπρόπουλο, με τον οποίο συζητήθηκαν διεξοδικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας.
Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν η αναγκαία ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου με μόνιμους γιατρούς, καθώς οι προσλήψεις είναι κρίσιμος παράγοντας για την ασφαλή λειτουργία της Μονάδας.
Επίσης, συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τις υποδομές της Μονάδας, κυρίως το θέμα της αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας ο κ. Γερονικολός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας.
Με αφορμή την επίσκεψή του στην Τριφυλία και τις πιο πάνω συναντήσεις ο κ. Γερονικολός σημείωσε: «Ήταν ιδιαίτερη χαρά για μένα που είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με δύο υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι υπηρετούν τους κρίσιμους τομείς της αγροτικής οικονομίας και της υγείας στην περιοχή της Τριφυλίας. Και ο κ. Παρασκευόπουλος, αλλά και ο κ. Λαμπρόπουλος αποτελούν δύο στελέχη της κρατικής μηχανής, τα οποία πασχίζουν σε δύσκολες συνθήκες να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες της περιοχής.
Σκοπός των επισκέψεών μου ήταν η ενημέρωση για τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα, αλλά και του τομέα της υγείας, οι οποίοι θεωρώ ότι αποτελούν σημαντικά ζητήματα της περιοχής. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε όλοι ότι η Τριφυλία αποτελεί μια περιοχή με τεράστιες δυνατότητες, αλλά και με μεγάλες ανάγκες.
Η ουσιαστική ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, αλλά και η στήριξη του Νοσοκομείου, το οποίο εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες πολίτες, είναι αναγκαία προϋπόθεση, προκειμένου η περιοχή αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο».
Τέλος, αναφερόμενος στις επισκέψεις του σε περιοχές του Νομού ο κ. Γερονικολός ανέφερε: «Ανάλογες συναντήσεις θα πραγματοποιήσω και με τους υπόλοιπους φορείς της Τριφυλίας, αλλά και ολόκληρης της Μεσσηνίας, προκειμένου οι θέσεις, οι απόψεις και οι προτάσεις των ανθρώπων που γνωρίζουν σε βάθος τα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας να αποτελέσουν τον πυρήνα μιας ολοκληρωμένης πρότασης, που θα καταθέσω τόσο στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, όσο και στους πολίτες του τόπου μας.
Αφουγκραζόμαστε την κοινωνία, ακούμε τους φορείς που την εκφράζουν και επεξεργαζόμαστε όλοι μαζί μια νέα πρόταση για το μέλλον της Μεσσηνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα