Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Σε ασφαλές μέρος η 26χρονη που δέχθηκε επίθεση με κατσαβίδι από τον σύντροφό της


Η 26χρονη γυναίκα, η οποία έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας στον Βόλο, βρίσκεται πλέον σε ασφαλή χώρο, μετά από πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρίας Συρεγγέλα.
Τι ανέφερε η υφυπουργός
Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο τύπου της υφυπουργού, η ίδια επικοινώνησε με την γυναίκα, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, κατευθύνοντάς την για τις δυνατότητες που έχει και δίνοντάς τις όλες τις πληροφορίες για τις δομές που υπάρχουν και μπορούν να την στηρίξουν. Επιπλέον, αμέσως ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες, με την συγκατάθεση της γυναίκας, για την άμεση απομάκρυνση της ίδιας και του παιδιού της, ώστε να μην κινδυνεύσουν περαιτέρω.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου, το πρώτο εξάμηνο του 2022, 241 γυναίκες θύματα βίας έχουν κατευθυνθεί σε δομές φιλοξενίας, λαμβάνοντας πολύπλευρη κάλυψη, ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε ζήτημα της καθημερινότητάς τους.
Τρομοκρατημένη η 26χρονη
Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και δυο μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ο 36χρονος που κατηγορείται ότι προσπάθησε να σκοτώσει την 26χρονη σύντροφό του με κατσαβίδι, μπροστά στο 5χρονο παιδί τους.
Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο συνήγορός του ζήτησε να του επιβληθούν περιοριστικά μέτρα ώστε να μην πλησιάζει την 26χρονη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα