Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Νέα ανάκληση διαγωνισμού για ανάπλαση πλατείας Γαργαλιάνων


Εκ νέου ανακλήθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας ο καθορισμός των όρων του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Γαργαλιάνων».
Αφού και σε αυτή την προκήρυξη των όρων η προσφυγή στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών από τον οικονομικό φορέα «Λεωνίδας Σιώρης και ΣΙΑ Ε.Ε.» έγινε δεκτή από το 2ο
κλιμάκιο της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.
Έτσι η Οικονομική Επιτροπή αναγκαστικά οδηγήθηκε σε ανάκληση της προηγούμενης απόφασης του αφορούσε τον καθορισμό όρων του διαγωνισμού.
Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα, χωρίς όμως να λείπει η κριτική από την πλευρά της αντιπολίτευσης. 
Χαρακτηριστικά ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης επισήμανε: «Ψηφίζω υπέρ με πολύ πίκρα, όχι δια την καθυστέρηση του έργου, αφού είμαι αντίθετος για το συγκεκριμένο έργο, αλλά που για πολλοστή φορά αναγκαζόμαστε να ακυρώσουμε διαγωνιστικές
διαδικασίες. Θλιβερό το φαινόμενο και μάλιστα για δεύτερη φορά! Ήταν ηλίου φαεινότερο ότι αυτός ο διαγωνισμός με τους συγκεκριμένους όρους θα οδηγείτο στη ματαίωση. Καταχρηστικοί οι όροι και εμπόδιζαν τη συμμετοχή οικονομικών φορέων κατά τρόπο απαράδεκτο και φωτογραφικό. 
Στις παρατηρήσεις μας, μάλιστα, στη συζήτηση για την ψήφιση των όρων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος υπεραμύνθηκε αυτών των όρων, βέβαιος ότι θα γίνονταν δεκτοί ! Λογάριαζε, μάλλον, χωρίς τον ξενοδόχο όπως λέει ο σοφός λαός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα