Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Σαν σήμερα, παραιτείται ο Νίξον: Μην αυταπατάσθε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι Νίξον και οι Έλληνες δεν είναι Αμερικανάκια…


Μια μέρα σαν σήμερα, 8 Αυγούστου του 1974, ακριβώς πριν από 48 χρόνια, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ρίτσαρντ Νίξον παραιτείται με το βράχο του σκανδάλου Watergate να του κυρτώνει την πλάτη.
Τυχαίο; Σήμερα, 8 Αυγούστου, σε λίγες ώρες δηλαδή, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, θα «απολογηθεί» για το σκάνδαλο των υποκλοπών, που ενέσκυψε εν μέσω Αυγούστου.
Κι όσοι περιμένουν να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης, ή ζουν σε άλλη χώρα ή νομίζουν ότι οι Έλληνες είναι Αμερικανάκια…
Όταν παραπάτησε ο Νίξον ήταν πανίσχυρος· όταν έπεσε, ουδείς του πρόσφερε χέρι να τον σηκώσει.
«Έπεσες κύριε; Καλά να πάθεις»!
«Οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν αν ο πρόεδρός τους είναι εγκληματίας», δήλωνε πεισματικά ο Νίξον και οι πολίτες των ΗΠΑ είχαν πειστεί πως «ναι, ήταν εγκληματίας»!
Ο Τύπος της πατρίδας του Αβραάμ Λίνκολν φρόντισε να κραυγάσει ότι ο «Βασιλιάς ήταν γυμνός» και βρόμικος...
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πανίσχυρος – ακόμα – και τα όποια παραπατήματα του, αποτρέπονται από την αρωγή της βακτηρίας των «εφημερίδων της κυβερνήσεως» στο να μετατραπούν σε πτώση, που θα προκαλούσε οδυνηρό… κάταγμα ισχύος, .
Σαν σήμερα πριν από 48 χρόνια, ο Ρίτσαρντ Νίξον δεν χαμογελούσε όταν βγήκε στο «γυαλί»· είχε την όψη του νεκρού. Και ήταν πολιτικά νεκρός!
Λίγα χρόνια μετά, ο δεμένος σαν τα καράβια έξω από το διαλυτήριο Νίξον, σε ομιλία του προς φοιτητές, είχε πει: «Το έτος 2000 θα βρίσκεστε ακόμα εδώ και τότε θα δούμε ποια θα είναι η αντίληψη για το πρόσωπό μου»…
Το έτος 2022, αν ρωτήσεις όσους γνωρίζουν Ιστορία θα σου πουν: Ο Νίξον είναι ο μοναδικός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, που παραιτήθηκε από το αξίωμά του! Το Watergate ήταν το κτέρισμά στον τάφο του!
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδεμία σχέση έχει με τον Ρίτσαρντ Νίξον. Το «σκάνδαλο» των παρακολουθήσεων δεν είναι συγκρίσιμο με εκείνο του Watergate… Και το πιο σημαντικό: οι Έλληνες του απένταρου απέραντου, δεν είναι Αμερικανάκια που θα δεχτούν να παραιτηθεί ένας πρωθυπουργός τους για… ανέκδοτα παρακολουθήσεων.
Πόσοι χρειάστηκαν για ν’ αποτύχει ένας; Ε, αυτοί στο κάτω κάτω να πληρώσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα