Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Οι sos οδηγίες για το ρεύμα: Τι να προσέξουν οι καταναλωτές πριν επιλέξουν πάροχο ενέργειας


Την ώρα που οι καταγγελίες για παραπλανητικές διαφημίσεις και υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου πληθαίνουν, ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ κ. Γιώργος Λεχουρίτης, μέσω του Dnews δίνει συμβουλές στους καταναλωτές για το πως να επιλέξουν σωστά πάροχο ενέργειας.
«Επειδή υπάρχει παραπλάνηση από την πλευρά των εταιρειών σχετικά με τις τιμές που προσφέρουν, καθώς άλλο δείχνουν στην ιστοσελίδα τους και άλλη είναι η πραγματική τιμή, θα πρέπει πρώτα να ζητάνε από τις εταιρείες την τελική τιμή.
Όταν για παράδειγμα ένας πάροχος δίνει 0,48 την κιλοβατώρα με επιδότηση του κράτους 34 λεπτά άρα έρχεται το 0,17 θα πρέπει =να ερευνάται αν και κατά πόσο η ιδιωτική εταιρία δίνει την τιμή αυτή και όχι την τιμή που αλλάζει κατά το δοκούν της εταιρίας».
Οι δύο βασικές συμβουλές προς τους καταναλωτές για την επιλογή παρόχου ενέργειας πριν υπογράψουν:
  • Ο καταναλωτής θα πρέπει να ερευνήσει τις τελικές τιμές μετά την επιδότηση του κράτους. Διότι το κράτος δίνει ένα ποσό επιδότησης και το υπόλοιπο το πληρώνει ο καταναλωτής.
  • Κάθε προσφορά πρέπει να στέλνετε γραπτός, δηλαδή μπορεί να τα είπαμε τηλεφωνικά αλλά θα πρέπει να έχω είτε σε email είτε σε κάποιο μήνυμα την γραπτή προσφορά, ότι η τελική τιμή της κιλοβατώρας είναι τόσο για τον μήνα τάδε. Οι προφορικές και οι τηλεφωνικές δεσμεύσεις δεν έχουν καμία ισχύ.
Επιπλέον από την 1η Αυγούστου έως τις 31 Ιουλίου 2023, έχουν πραγματοποιηθεί ορισμένες αλλαγές στην λιανική αγορά ρεύματος, που οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν.
Οι αλλαγές:
  • Η μηνιαία πάγια χρέωση δεν μπορεί να ξεπερνά τα 5 ευρώ.
  • Απαγορεύεται η χορήγηση εκπτώσεων που συνδέονται με την χονδρεμπορική αγορά.
  • Η ρήτρα αναπροσαρμογής έχει ανασταλεί για 12 μήνες, γεγονός που σημαίνει ότι οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα χωρίς καμιά επιβάρυνση, να αλλάξουν πάροχο ρεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα