Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

«Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ»: Πρόσκληση στους δήμους για υποβολή προτάσεων έως 31 Μαΐου

Μέχρι 31 Μαΐου έχουν περιθώριο οι δήμοι να υποβάλλουν προτάσεις στην Πρόσκληση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ».
Η πρόσκληση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός», χρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ και η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων ανέρχεται σε 235.285.163,00 ευρώ.
Δικαιούχοι της Πρόσκλησης είναι 332 δήμοι. Για έργα αρμοδιότητας των νομικών προσώπων των δήμων, δικαιούχοι μπορεί να είναι μόνο οι αντίστοιχοι δήμοι μέσω προγραμματικής σύμβασης του Ν. 3852/2010.
Σε περίπτωση αδύναμων δικαιούχων, δικαιούχοι μπορεί να είναι μόνο Αναπτυξιακοί Οργανισμοί ΟΤΑ (του ν. 4674/2020), ή Δίκτυα Δήμων και Περιφερειών (του Ν. 3852/2010 (Α.101)), ανεξαρτήτως αν ο αδύναμος δήμος συμμετέχει στη μετοχική σύνθεσή τους (σημειώνεται ότι, μπορεί να υποκατασταθεί αδύναμος δικαιούχος από άλλο δήμο).
Αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια νέων εφαρμογών και τεχνολογικών μέσων που θα βελτιώσουν τη διαχείριση και λειτουργικότητα του αστικού περιβάλλοντος στις ελληνικές πόλεις.
Στις λύσεις αυτές συγκαταλέγονται η έξυπνη αστική κινητικότητα και διαχείριση στάθμευσης, η ενεργειακή απόδοση, οι βιώσιμες λύσεις στέγασης, οι ψηφιακές δημοτικές υπηρεσίες παρεχόμενες και μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου GOV.GR και η πολιτοκεντρική διακυβέρνηση, καθώς και η διασφάλιση της εμπιστοσύνης των πολιτών στα συστήματα αυτά, μέσω της υπεύθυνης χρήσης των δεδομένων στις ψηφιακές πλατφόρμες και της διασφάλισης της ποιότητας, της ασφάλειας και της εμπιστευτικότητας.
Οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν βασίζονται σε 7 άξονες
  • όπου εντάσσονται οι δράσεις αφορούν:τη βιώσιμη μετακίνηση
  • την εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση των δημοτικών τελών και μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των δημοτικών κτιρίων
  • τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων
  • τη βελτίωση της ποιότητας ζωής –
  • την ενίσχυση της τοπικής δημοκρατίας, της διαβούλευσης και της διαφάνειας
  • την προστασία από κυβερνο-επιθέσεις και διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας
  • την ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών
Αναλυτικά Πρόσκληση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα