Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Διαμαρτυρία αγροτών αύριο στα Φιλιατρά

Κάλεσμα συμμετοχής στη διαμαρτυρία τους που θα γίνει αύριο και την Παρασκευή στα Φιλιατρά απευθύνουν από κοινού οι Αγροτικοί Σύλλογοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων. Η διαμαρτυρία θα γίνει με παράταξη τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων στη βόρεια είσοδο της πόλης, τις δύο ημέρες εορτασμού του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους.
Στο κάλεσμά τους οι σύλλογοι τονίζουν: «Καλούμε τους αγρότες και τους πολίτες που επιθυμούν να μας συμπαρασταθούν, να συμμετέχουν στη δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας μας στις 9 και 10 Φεβρουαρίου, ημέρες εορτασμού του πολιούχου της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών Αγίου Χαραλάμπους, στη βόρεια είσοδο της πόλης των Φιλιατρών. Θα είμαστε εκεί με τα τρακτέρ και τα οχήματά μας ειρηνικά, χωρίς να παρεμποδίζουμε τη διέλευση των οχημάτων και των επισκεπτών στην πόλη, για να γνωστοποιήσουμε σε όλους τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος.
Αυξημένο κόστος παραγωγής:
1. Ενέργεια - αύξηση, ρεύμα 200%. Καύσιμα (πετρέλαιο, βενζίνη) 50%. Πυρηνόξυλο 50%.2. Αγροτικά εφόδια - αύξηση. Λιπάσματα 80-150%. Φυτοφάρμακα 40%. Σπόροι, φυτά 30%. Νάιλον κάλυψης 30%. Υλικά συσκευασίας (χαρτόκουτα κ.λπ.) 40%.
3. Ασφαλιστικές εισφορές ΕΦΚΑ - αύξηση 10%.
4. Εργατικά: Έλλειψη εργατικού δυναμικού ως αποτέλεσμα μείωση καλλιεργειών, διπλασιασμός των ημερομισθίων, μείωση αγαθών, αύξηση τιμών στον καταναλωτή.
5. Τιμές αγροτικών προϊόντων στον παραγωγό: Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων παραμένουν στα ίδια επίπεδα και αρκετές φορές με πτωτική τάση σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.
6. ΕΛΓΑ: Αλλαγή νομοθετικού πλαισίου, πλήρης αποζημίωση των ζημιών.
7. Αύξηση του αφορολόγητου.
Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος. Καθιστούν το επάγγελμα του αγρότη μη βιώσιμο, αποτρεπτικό για τους νέους, ενισχύουν την επισιτιστική κρίση και επιτείνουν την ερήμωση των αγροτικών περιοχών.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα, αναμένουμε άμεσες λύσεις, διεκδικούμε αξιοπρεπή ζωή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα