Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Πριν από το Πάσχα η δημοπράτηση της πλατείας στα Φιλιατρά


Σύσκεψη περιφερειάρχη Πελοποννήσου με διευθύνσεις Τεχνικών Έργων
Σειρά θεμάτων που αφορούν στις Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξετάστηκαν στη σύσκεψη που συγκάλεσε προχθές αργά το μεσημέρι στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.
Μεταξύ άλλων, εξετάστηκαν τα έργα που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης – με συνολική πίστωση 65.000.000 ευρώ, τα 20 δια του υπουργείου Εσωτερικών και τα υπόλοιπα 45 δια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Εξετάστηκαν, επίσης, τα έργα του ΕΠΑ (Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, πρώην ΠΔΕ / Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), ποια είναι ενεργά και ποια ανενεργά και ποιες είναι οι διαθέσιμες πιστώσεις για νέα έργα, ενώ αναφορικά με έργα στα οποία ο ανάδοχος κηρύσσεται έκπτωτος, τονίστηκε ότι άμεσα θα πρέπει να κινείται η διαδικασία ώστε να τα αναλαμβάνει ο επιλαχών του σχετικού διαγωνισμού.
Στην προχθεσινή σύσκεψη συζητήθηκε και η εξέλιξη στη διαδικασία των 4 έργων που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” – σε Νεμέα στην Κορινθία, Λυγουριό στην Αργολίδα, Μαντίνειες και Φιλιατρά στη Μεσσηνία – με την επισήμανση ότι η δημοπράτησή τους θα πρέπει να έχει γίνει πριν από το Πάσχα.
Ακόμα, γνωστοποιήθηκε ότι άμεσα ξεκινά η τοποθέτηση των ηλεκτρονικών πληροφοριακών πινακίδων στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας, ενώ, τέλος, συζητήθηκε η ανάγκη για επιχειρησιακή ετοιμότητα των σύγχρονων τρακτέρ που πρόσφατα προμηθεύτηκε η Περιφέρεια και διέθεσε ήδη στις Περιφερειακές της Ενότητες.
Στη σύσκεψη -η οποία θα επαναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα- μετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης, Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης, Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς, Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκωνας Τζινιέρης και Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Οργάνωσης, Δίκαιης Μετάβασης (Μεγαλόπολη) και ΣΔΙΤ απορριμμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος, καθώς και στελέχη από τις Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων της έδρας και των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα