Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Περιοδεία στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας πραγματοποίησε χθες Πέμπτη (2/2/2023) κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Ειρήνη Κουκούμη, υποψήφια βουλευτή Μεσσηνίας του ΚΚΕ. Μέσα από την περιοδεία διαπίστωσε «τα μεγάλα προβλήματα στην λειτουργία του, τα τεράστια κενά στην σύνθεσή του, καθώς και την εντατικοποίηση στην εργασία του προσωπικού που φτάνει στα σημεία εξουθένωσης», όπως ανέφερε.
Μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Και σήμερα εδώ αναδεικνύεται πως το νοσοκομείο Κυπαρισσίας, στην ουσία, δεν μπορεί να εκτελεί ολοκληρωμένα το ρόλο του.
Είναι διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων να υποβαθμίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας, να το λειτουργούν μέσα από διάφορες νομοθετικές ρυθμίσεις με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και να ενισχύουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στον χώρο της υγείας. Αυτό βρίσκεται πίσω από την επικίνδυνη κατάσταση στον τομέα της υγείας που βιώνει ο λαός της Τριφυλίας. Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στο κόκκινο και Κέντρα Υγείας σε Γαργαλιάνους – Φιλιατρά διαλυμένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα “πήγαινε – έλα” διαφόρων ειδικοτήτων γιατρών μεταξύ Καλαμάτας – Κυπαρισσίας λες και είναι δίπλα!!!Αυτήν την αθλιότητα παρουσιάζει η κυβέρνηση ως… “εκσυγχρονισμό”, σχεδιάζοντας τον “νέο υγειονομικό χάρτη” με τα ίδια ακριβώς “υλικά”, όπως τις ΣΔΙΤ, το κλείσιμο μονάδων και νοσοκομείων με κριτήρια χιλιομετρικών αποστάσεων. Την ίδια πολιτική – που τώρα βαφτίζει “νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία” – προώθησε ως κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ (πρωτοστάτησε στα ΣΔΙΤ), ενώ στην πανδημία “ξελάσπωνε” την κυβέρνηση, ζητώντας “κοινής αποδοχής” υπουργό Υγείας!
Αυτό είναι λοιπόν το πραγματικό διακύβευμα για την υγεία του λαού μπροστά στις εκλογές: Αν και με την ψήφο του θα ενισχύσει την πάλη ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει την αρρώστια σε… “αγελάδες”, για να αρμέγουν κέρδη μια χούφτα παράσιτα.
Με ΚΚΕ πιο δυνατό, ο λαός μπορεί να βάλει εμπόδια για να προστατευτεί η ζωή του, δυναμώνοντας τη σύγκρουση με τη στρατηγική της εμπορευματοποίησης, παλεύοντας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους. Για Υγεία – κοινωνικό αγαθό, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και όχι εμπόρευμα για τα κέρδη των λίγων!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα