Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Google Maps: Η νέα λειτουργία που κάνει την καθημερινότητά μας ευκολότερη - Τι αλλάζει


Μια νέα λειτουργία προστέθηκε στους χάρτες της αμερικάνικης εταιρείας Google, και δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του Google Maps να καλέσει ακόμα... και ταξί. H νέα αυτή αλλαγή θα διευκολύνει τους χρήστες της εφαρμογής στην καθημερινότητά τους.
Τι πρέπει να κάνει ο χρήστης
Ειδικότερα, ο χρήστης αυτό που πρέπει να κάνει είναι να επιλέξει στους Χάρτες της Google την διαδρομή καταχωρώντας, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, το αρχικό σημείο που βρίσκεται και το σημείο προορισμού.
Έπειτα από το παραπάνω ο χρήστης θα διαπιστώσει ότι στους Χάρτες, στην μπάρα με τις επιλογές μετακίνησης (όχημα, ΜΜΜ και πεζή), η Google έχει προσθέσει πλέον και τα ταξί.
Μάλιστα, εκτός από τον εκτιμώμενο χρόνο για να φτάσει κανείς στον προορισμό που έχει επιλέξει, οι Χάρτες παρουσιάζουν κατά προσέγγιση και το αντίτιμο που θα κληθεί να πληρώσει ο χρήστης.
Εκτός από αυτά τα Google Maps δίνουν στον χρήστη την επιλογή μεταξύ συμβατικού ή φιλικότερου προς το περιβάλλον ταξί (υβριδικού ή ηλεκτρικού), ενώ παρουσιάζουν live των αριθμό των ταξί που βρίσκονται κοντά στον χρήστη, αλλά και τον εκτιμώμενο χρόνο που θα χρειαστεί για να φτάσουν σε αυτόν.Η νέα υπηρεσία της Google είναι διαθέσιμη για smartphone με λειτουργικό Android ή iOS και μπορεί ήδη να χρησιμοποιηθεί και στην Ελλάδα, ενώ, προς το παρόν τουλάχιστον δεν είναι διαθέσιμη για desktop ή laptop. Κατεβάζοντας τέλος και την σχετική εφαρμογή «Freenow» ο χρήστης μπορεί να καλέσει άμεσα το ταξί της επιλογής του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα