Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Επιμένει η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας στην άρνηση πρόσληψης συμβασιούχων που έχουν δικαιωθεί


Δικηγόρο για την αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο αποφάσισε μόνο η συμπολίτευση
Επιμένει η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας στην άρνηση πρόσληψης 11 συμβασιούχων που δικαιώθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας και κατά αυτής της απόφασης έχει ασκήσει αίτηση αναίρεσης στο Άρειο Πάγο, ενώ χθες στην Οικονομική Επιτροπή Δήμου Τριφυλίας ορίστηκε δικηγόρος για τον προσδιορισμό δικάσιμου της υπόθεσης μόνο με τις θετικές ψήφους της συμπολίτευσης και σύσσωμη την αντιπολίτευση να καταψηφίζει, τονίζοντας πως η Δημοτική Αρχή πρέπει να τους προσλάβει.
Σύμφωνα με την αριθ. 52/2012 απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, οι κάτωθι: 1) Παναγιώτα Αποστολοπούλου, 2) Φωτεινή Τσακάλου, 3) Γεωργία Μποζίκα, 4) Παντελής Γκολφόπουλος, 5) Ιωάννης Χρονόπουλος, 6) Ανδριανή Χριστοπούλου, 7) Παναγιώτα Λέφα, 8) Ευθυμία Σουλαντίκα, 9) Σωτηρία Κουτρουμπή, 10) Σεβαστή Λαμπροπούλου, 11) Κωνσταντίνος Γκοτσόπουλος είχαν προσληφθεί, δυνάμει συμβάσεων εργασίας, από τον ΟΑΕ∆ στον τέως Δήμο Κυπαρισσίας, στο πλαίσιο του προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, για χρονικό διάστημα 18 μηνών, κατά τις ημεροχρονολογίες που αναφέρονται στην απόφαση. Μολονότι οι ανωτέρω προσλήφθηκαν με σκοπό την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, στην πραγματικότητα απασχολήθηκαν από τον τέως Δήμο Κυπαρισσίας για την κάλυψη συνήθων, τρεχουσών και απολύτως τακτικών, προβλέψιμων και υπαρχουσών αναγκών αυτού, μόνιμης, διαρκούς και πάγιας προοπτικής, σχετικές προς τις ανάγκες που εξυπηρετούσε παράλληλα το μόνιμο προσωπικό των υπηρεσιών του. Επίσης, ο τέως Δήμος Κυπαρισσίας απασχόλησε τους ανωτέρω με διαδοχικές συμβάσεις (υπήρξε συνεχής και διαδοχική ανανέωση των συμβάσεων, χωρίς εναντίωση από πλευράς του Δήμου) επί μεγάλο χρονικό διάστημα (από το έτος 2007-2008 μέχρι το 2010), και οι προαναφερθέντες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους ανελλιπώς και αδιάκοπα.

Με την αριθ. 73/2010 αγωγή τους ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας οι προαναφερθέντες στράφηκαν κατά του τέως Δήμου Κυπαρισσίας, ζητώντας να τους αναγνωρισθεί ότι συνδέονταν με αυτόν με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου από την ημεροχρονολογία προσλήψεώς τους.

Η συζήτηση της ανωτέρω αγωγής πραγματοποιήθηκε, ύστερα από αναβολές, στις 4 Απριλίου 2012 και το Μονομελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας έλαβε την αριθ. 52/2012 απόφασή του, με την οποία έκανε δεκτή την αγωγή τους.

Θυμίζουμε πως σφοδρές αντιδράσεις και καυστικά σχόλια προκάλεσε στην Κυπαρισσία η απόφαση της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, τον Ιούλιο του 2015, να στραφεί εναντίον 11 συμβασιούχων.

Ωστόσο, παρά τη δικαίωση των 11 συμβασιούχων από το Δικαστήριο, και παρά το γεγονός ότι κατ’ επανάληψη τόσο ο δήμαρχος όσο και οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης αναφέρουν ότι ο Δήμος δεν έχει προσωπικό για να λειτουργήσει εύρυθμα, η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας με κατά πλειοψηφία απόφαση που ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, με τις ψήφους μόνο των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, όρισε δικηγόρο για να ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου που δικαίωσε τους 11 συμβασιούχους στον Άρειο Πάγο, με μόνη μειοψηφία την αρνητική ψήφο του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Τριφυλίας, Στάθη Ανδρινόπουλου.

Υπέρ του ορισμού δικηγόρου ψήφισαν τότε η αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Μαρία Πανουσιοπούλου και οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης Γιώργος Τσακανίκας, Θεόδωρος Τσαλαμανδρής, Γιάννης Κατσούλας και Γιάννης Μερκούρης.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής πρώτο θέμα ήταν ο «Ορισμός δικηγόρου για τον προσδιορισμό της αίτησης αναίρεσης που ασκήθηκε από το Δήμο Τριφυλίας κατά της αριθ. 52/2012 τελεσίδικης απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και παράσταση κατά τη δικάσιμο αυτής».

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Αλέκος Κουτρουμπής και η επικεφαλής της ΡΑΚΙ, Ιωάννα Μαραβελή, καταψήφισαν τον ορισμό δικηγόρου, τονίζοντας πως η Δημοτική Αρχή πρέπει να προσλάβει του υπαλλήλους που δικαιώθηκαν, επειδή ο Δήμος έχει ανάγκη από προσωπικό.

Υπέρ του ορισμού δικηγόρου ψήφισαν μόνο τα μέλη της συμπολίτευσης, δηλαδή η αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Ο.Ε., Γιάννα Κωνσταντέλου, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσκακανίκας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναστάσιος Αδρακτάς και Θεόδωρος Τσαλαμανδρής.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα