Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

3 μήνες διακυβέρνησης: Μια κυβέρνηση αντάξια της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού

Συμπληρώνονται αυτές τις ημέρες οι πρώτοι 3 μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και το κυβερνητικό έργο είναι πυκνό και πολύπλευρο. Μέρα με την ημέρα γίνεται σε όλους φανερό ότι μια νέα κυβέρνηση, μελετημένη, οργανωμένη και αποφασισμένη, έχει αναλάβει τις τύχες της χώρας. Μετά 10 χρόνια κρίσης οφείλουμε πια να αφήσουμε πίσω το χρεοκοπημένο παρελθόν και τους εκπροσώπους του, να αντιμετωπίσουμε με μεθοδικότητα τις προκλήσεις του σήμερα και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο.
Η κυβέρνηση παραμένει απολύτως πιστή σε αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά και οι πρωτοβουλίες της αγγίζουν σχεδόν όλες τις πτυχές της δημόσιας ζωής. Πρώτα και πάνω απ’ όλα, όμως, αποκαθίσταται η λειτουργία της ίδιας της δημοκρατίας μας. Έτσι, ενισχύεται έμπρακτα η δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι λογοδοτούν, η λειτουργία του Κοινοβουλίου διαχωρίζεται με σαφήνεια από εκείνη της κυβέρνησης και το αναχρονιστικό πανεπιστημιακό άσυλο καταργείται. Οι πόλεις μας αστυνομεύονται ξανά, καταργούνται τα άβατα και τερματίζονται οι καταλήψεις, ο καπνιστικός νόμος εφαρμόζεται χωρίς εξαιρέσεις.
Την ίδια στιγμή, στο οικονομικό πεδίο συντελούνται πολλαπλές και σημαντικές αλλαγές. Εφαρμόζεται ήδη η μείωση του ΕΝΦΙΑ, ενώ θα νομοθετηθούν οι μειώσεις του

εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή, του φόρου επιχειρήσεων και του φόρου μερισμάτων νωρίτερα από τις προβλέψεις. Παράλληλα η χώρα προχωρά σε νέο δανεισμό με επιτόκιο 1,5%, αντί για το 3,9% του Μαρτίου 2019, και κινείται ταχύτατα προς την αποπληρωμή του «ακριβού» ΔΝΤ, δημιουργώντας έτσι περισσότερο δημοσιονομικό χώρο για να τροφοδοτηθεί η πραγματική ανάπτυξη.
Παράλληλα, πολλά κακώς κείμενα της προηγούμενης διακυβέρνησης αντιμετωπίζονται με αποφασιστικότητα. Εξουδετερώθηκε η ωρολογιακή βόμβα της ΔΕΗ, ελήφθη μέριμνα για τους εγκαυματίες της τραγωδίας στο Μάτι με πλήρη και δωρεάν περίθαλψη και τέθηκε σε λειτουργία το προσωρινό «112», μέχρι την οριστική διευθέτηση του ζητήματος. Ο κρατικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε και η νέα Πολιτική Προστασία οργανώθηκε, έτσι ώστε μαζί με πυροσβέστες, εθελοντές, Δήμους και Περιφέρειες, φέτος το καλοκαίρι να μη θρηνήσουμε ούτε ένα θύμα.
Παράλληλα, το μεταναστευτικό αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και τα νησιά αποσυμφορίζονται σταδιακά. Εκσυγχρονίζεται η διαδικασία χορήγησης ασύλου, ελέγχονται οι θαλάσσιες οδοί μαζί με την FRONTEX και στέλνονται τα ορθά μηνύματα στους διακινητές.
Είναι γεγονός, όμως, ότι η χώρα έχει υποφέρει πολύ τα τελευταία χρόνια και μπροστά μας έχουμε ακόμα πάρα πολλά και καθόλου καιρό για χάσιμο. Έτσι στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης εντάσσονται η δικαστική διαμεσολάβηση για την επιτάχυνση της δικαιοσύνης, η οριστική αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, η αναμόρφωση του συστήματος υγείας, η μεταρρύθμιση λειτουργίας των δημόσιων πανεπιστημίων, ένα νέο δίκαιο ασφαλιστικό και ο νέος φιλο-επενδυτικός αναπτυξιακός νόμος. Η οικονομία σταδιακά απελευθερώνεται και η λειτουργία της ανασχεδιάζεται με στόχο την επίτευξη υψηλών και διατηρήσιμων ρυθμών ανάπτυξης και τη σταθερή αποκλιμάκωση της ανεργίας.
Μέρα με την ημέρα γίνεται φανερό σε όλους ότι η χώρα εισέρχεται σε μια νέα εποχή. Οι δεσμεύσεις γίνονται πράξη, το ψέμα και ο λαϊκισμός μπαίνουν στο περιθώριο και ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, βασισμένο στην αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη, δεσμεύει τους πολιτικούς απέναντι στους πολίτες. Αυτή η κυβέρνηση οφείλει να φανεί αντάξια της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού και αυτό ακριβώς θα πράξει.
Του Περικλή Μαντά
Βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα