Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019

Αποκάλυψη-βόμβα από τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ: Υπάλληλος έδινε “μαϊμού” ΑΜΚΑ σε αλλοδαπούς

Ένας υπάλληλος του ΕΦΚΑ χορηγούσε “μαϊμού” ΑΜΚΑ σε δεκάδες αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν πληρούσαν τα κριτήρια και δεν δικαιούνταν να λάβουν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, όπως αποκάλυψε ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ, Κώστας Τσαγκαρόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Ο ίδιος έκανε λόγο για σκανδαλώδη περίπτωση, καθώς μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί παράνομη έκδοση ΑΜΚΑ σε 15 μετανάστες και πρόσφυγες. Μάλιστα, όπως είπε, στα έγγραφα των υποτιθέμενων αιτήσεων που είχαν υποβάλλει για την έκδοση του ΑΜΚΑ, δήλωναν όλοι την ίδια διεύθυνση.
Ο υπάλληλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα, προκειμένου να μην μπορεί να υποβάλλει παραίτηση και να γλιτώσει έτσι τον πειθαρχικό έλεγχο.
Σε ότι αφορά τις αποφάσεις του ΣτΕ, το οποίο έκρινε παράνομες πολλές από τις διατάξεις

περί περικοπών σε συντάξεις, ορίζοντας και την απόδοση αναδρομικών, ο κ. Τσαγκαρόπουλος είπε ότι “αυτή η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις, όπως έχουν κατ΄ επανάληψη δηλώσει ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εργασίας. Περιμένουμε να καθαρογραφούν οι αποφάσεις, να δούμε τι ακριβώς ορίζουν και να δρομολογήσουμε την επιστροφή των χρημάτων στους συνταξιούχους”.
ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα