Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019

Φώτιος Λεπίδας: Εξώδικη δήλωση – όχληση με διαμαρτυρία και επιφύλαξη κατά Γιώργου Λεβεντάκη

Εξώδικη δήλωση – όχληση με διαμαρτυρία και επιφύλαξη του δικηγόρου-δημοσιολόγου, Φωτίου Λεπίδα, κατά του δημάρχου Τριφυλίας, Γεωργίου Λεβεντάκη, συνέταξε ο εξωδίκως οχλών και επιδόθηκε αρμοδίως.
Στην «εξώδικη δήλωση – όχληση με διαμαρτυρία και επιφύλαξη του Φωτίου Λεπίδα του Κων/νου δικηγόρου – δημοσιολόγου, κατοίκου Πατρών, οδός Γεροκωστοπούλου 22, κατά Γεωργίου Λεβεντάκη του Ιωάννη, κατοίκου Κυπαρισσίας Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας», με κοινοποίηση στον πρόεδρο του Δ.Σ. Τριφυλίας, Χαράλαμπο Αυρηλιώνη και τους επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων του Δ.Σ. Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, Χάιδω Παναγιωτοπούλου, Παναγιώτη Τσίγγανο, Ευστάθιο Ανδρινόπουλο, Δημήτρη Δριμή, Σωτήριο Μπακούρο και Σαράντο Κουκούμη, «ενώπιον παντός αρμόδιου δικαστηρίου και αρχής», αναφέρεται: «Όπως έλαβα γνώση και πληροφορήθηκα τόσο μέσω ειδησειογραφικών μέσων και κοινωνικών δικτύων, όσο και κυρίως μέσω αυτήκοων μαρτύρων ο καθού η παρούσα κ. Λεβεντάκης Γεώργιος σε δημόσιες δηλώσεις του, χωρίς καν το αυθεντικό ήθος των λαϊκών ελληνικών συζητήσεων, έστω και καφενειακού επιπέδου, και πολύ περισσότερο χωρίς την εσωτερική ηθική άρθρωση αρμολόγηση και εκφορά που συνηθίζεται πολιτισμικά να έχει ο δημόσιος λόγος, καταφέρεται εναντίον μου και εναντίον συγγενικών μου προσώπων, αφήνοντας, υπονοώντας αλλά και διατυπώνοντας σαφώς, αιτιάσεις περί εμπλοκής και συμμετοχής μας σε έκνομες και

εγκληματικές πράξεις. Αν και είναι γνωστό πως στη χώρα μας το λαϊκό φθέγμα περί του “φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης” έχει κοινωνιολογική και ψυχολογική βάση στο περιθώριο της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, το κριτήριο του εκλογικού σώματος των Δημοτών του Δήμου Τριφυλίας και η εκβολή αυτού στην ανάδειξη δημοτικών αρχόντων, δε μου επιτρέπει να σκεφθώ πώς κάτι τέτοιο μπορεί να ανταποκρίνεται στο ήθος του νέου δημάρχου Τριφυλίας (κάτι για το οποίο βεβαίως άλλοι είναι αρμοδιότεροι εμού να κρίνουν), εντούτοις οι πράξεις και οι δηλώσεις του καθού η παρούσα δε μου αφήνουν πολλά περιθώρια να είμαι αισιόδοξος για την βεβαιότητα. Εν πάση περιπτώσει αυτό που αφορά στην δική μου προσωπικότητα, είναι οι δηλώσεις του καθού η παρούσα, εναντίον μου και εναντίον προσώπων του συγγενικού μου περιβάλλοντος. Αφού καταστήσω σαφή την δική μου γνώμη και εκτίμηση για το πρόσωπο του πρώην δημάρχου Τριφυλίας κου Κατσίβελα τον οποίο είχα την τύχη να γνωρίσω σε υψηλές θέσεις δημόσιου λειτουργού, στις οποίες ανταποκρίθηκε με απόλυτη επάρκεια, γνώση και κοινωνική μέριμνα και του οποίου το ήθος και η αξία έχουν κριθεί πολλαπλώς και διατυπώσω την άποψη πως η κοινωνική μου ευθύνη ως δημόσιου λειτουργού (δικηγόρους και Νομικού Συμβούλου σε ΝΠΔΔ) δε μου επιτρέπουν να αγνοήσω την έλλειψη ήθους και νομιμότητας σε πράξεις οιουδήποτε, πολύ δε περισσότερο όταν στρέφονται κατά ανθρώπων που συμπυκνώνουν στο πρόσωπό τους το διαχρονικό ήθος αυτής της χώρας. Δια της παρούσης λοιπόν, διαμαρτυρόμενος έντονα και διατυπώνοντας ρητή και κατηγορηματική επιφύλαξη για την άσκηση κάθε δικαιώματός και αξιώσεώς μου, καλώ τον καθού η παρούσα, όπως εντός τριών ημερών από επιδόσεως της παρούσης καταθέσει εναντίον μου και εναντίον προσώπων του συγγενικού μου περιβάλλοντος οποιαδήποτε αιτίαση ή καταγγελία με τις αντίστοιχες και νόμιμες αποδείξεις, διαφορετικά τον ενημερώνω πως θα προσφύγω νομίμως εναντίον του τόσο σε ποινικό όσο και σε αστικό αλλά και διοικητικό επίπεδο. Αν παρέλθει άπρακτος η ανωτέρω προθεσμία καλώ τον καθού η παρούσα όπως δηλώσει δημόσια και κυρίως ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου πως δε θα οχυρωθεί πίσω από την Αστική ευθύνη του Δήμου Τριφυλίας για τις ζημιογόνες συνέπειες επί της προσωπικότητάς μου για δικές του πράξεις ή παραλείψεις εκμεταλλευόμενος την σχετική νομική πρόβλεψη, ήτις καθιερώθηκε για να θωρακίσει τους δημοτικούς άρχοντες από αξιώσεις που στηρίζονται σε διοικητικές πράξεις (ατομικές η κανονιστικές) και όχι για να αποτελούν πρόσχημα και βάθρο καθυβρίσεως συκοφαντήσεως και εγκληματικής απαξιώσεως τρίτων.
Καλώ αυτό λοιπόν να δηλώσει ευθέως ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου πως τυχόν δικαστικές αποφάσεις που θα υποχρεώσουν το Δήμο Τριφυλίας να καταβάλει οποιοδήποτε ποσό για τις δικές του παράνομες πράξεις, θα την πληρώσει – εξοφλήσει ο ίδιος και εξ ιδίων χρημάτων. Καλώ επίσης τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου προς όν κοινοποιείται η παρούσα να θέσει ως θέμα στη προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ανωτέρω συμπεριφορά και πράξεις του κου Λεβεντάκη και όπως με καλέσει να παρασταθώ κατά την συνεδρίαση αυτή.
Υπενθυμίζω πως για τα όσα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επιτρέπει να λαμβάνουν χώρα και να καταγράφονται στα οικεία πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι και προσωπικά υπεύθυνος ως αυτός που κατά νόμο “διέδωσε τις ψευδείς και συκοφαντικές” αιτιάσεις και ισχυρισμούς, μιας και ο δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο ουδένα προεξάρχοντα ρόλο έχει, κατά τις συνεδριάσεις και τις συζητήσεις, έναντι των λοιπών δημοτικών συμβούλων. Τέλος η παρούσα κοινοποιείται στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να λάβουν γνώση και κυρίως να πράξουν όσα ο ρόλος τους στο Δημοτικό Συμβούλιο επιβάλλει (κάτι που εξ άλλου για όλα τα θέματα μέχρις σήμερον έχουν πράξει όπως έχω πληροφορηθεί) αλλά και η προσωπική τους θέση, διαπιστωμένη γνώση, επιστημοσύνη, εμπειρία και πιστοποιημένο κοινωνικά ήθος επιβάλει. Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής επιδότω νομίμως την παρούσα σε αυτό κατά του οποίου στρέφεται και απευθύνεται αλλά και σε όλους όσους αυτή κοινοποιείται, προς γνώσιν τους και για τις νόμιμες συνέπειες. Πάτρα 24.9.2019 Ο εξωδίκως οχλών κλπ. ΛΕΠΙΔΑΣ Κ. ΦΩΤΙΟΣ Δικηγόρος – Δημοσιολόγος Γεροκωστοπούλου 22 – ΠΑΤΡΑ».   Του Ηλία Γιαννόπουλου  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα