Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση με Λεβεντάκη για Ανω Πόλη Κυπαρισσίας

Ζητήματα που αφορούν την Ανω Πόλη Κυπαρισσίας συζήτησαν χθες το πρωί μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Ανω Πόλης, με το δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη στο γραφείο του.
Είχε προηγηθεί συνάντηση και με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου της ΔΚ Κυπαρισσίας, Γιώργο Τσάλτα.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, και από τον δήμαρχο επισημάνθηκε ότι τέλος Οκτωβρίου ξεκινά το έργο της ανάπλασης της Ανω Πόλης. Οσον αφορά το Κάστρο, επισήμανε ότι έχει μπει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και έχει δρομολογηθεί. Για το φωτισμό των καλντεριμιών είπε ότι υπάρχει η σκέψη να μπουν φωτιστικά με μικρά φωτοβολταϊκά και ήδη γίνεται έρευνα αγοράς.
Από την πλευρά του συλλόγου η πρόεδρος Αιμιλία Μπινίσκου κατέθεσε και εγγράφως τις προτάσεις που πρόσφατα συζητήθηκαν και στο σύλλογο. Αυτές είναι:
- Σε ό,τι αφορά το Κάστρο η προώθηση μελετών και η αναστήλωση, καθώς και η

επαναλειτουργία του αναψυκτηρίου.
- Για την ανάπλαση, η μελέτη και ένταξη σε πρόγραμμα επέκταση ανάπλασης της πλατείας Ανω Πόλης έως το προαύλιο του Κάστρου ( Αγ. Τριάδα –πλατεία Πλατάνου). - Για την οικία Παναγιώτη Αντωνόπουλου, η προώθηση μελετών αναστήλωσης και η δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου (ο λόγος για τον οποίο έγινε και η δωρεά του).
- Ως προς την οικία Κωστή Παλαμά (Λαογραφικό Μουσείο), είναι επιτακτική η ανάγκη συντήρησης του κτηρίου και η ασφάλεια του χώρου. Ισόγειο: έδρα του συλλόγου ως έχει (πόρτα διαχωρισμού). 1ος όροφος: αίθουσα λόγου και τέχνης.
- Επίσης: Φωταγώγηση Αγίας Τριάδας, ένωση προβολέων με δημοτικό φωτισμό. Απασβέστωση μαντρών (Μπακολιά, Ηρώων, Αγίας Τριάδας).
Σημειώνεται ότι ο σύλλογος και τα μέλη του, στα πλαίσια του εθελοντισμού, θα συμμετέχουν σε κάθε δράση η οποία θα βελτιώνει την πόλη και την καθημερινότητα των πολιτών.
Τα αιτήματα που κατέθεσαν στο τοπικό συμβούλιο είναι: Τοποθέτηση φωτισμού στον δρόμο Πλάτανος - Πίσω Ρούγας, επιδιόρθωση, καθαρισμός ρείθρων και κλαριών πλαγίως αυτού. Τοποθέτηση φωτισμού στον δρόμο Αγιος Δημήτριος - Αη Λιάς καθώς και καθαρισμός του (οι δύο αυτοί δρόμοι λειτουργούν ως περιφερειακοί βοηθώντας στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας των οχημάτων). Στο νεκροταφείο Αγίου Δημητρίου, στην πλευρά που φτιάχτηκε η μάντρα, παραμένουν μπάζα. Ο δρόμος χρειάζεται επιδιόρθωση καθώς και συζήτηση για να απαγορευτεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων (απορριμματοφόρων). Επέκταση (διακλάδωση) ύδρευσης εντός. Αποκατάσταση φωτισμού στο καλντερίμι απέναντι απ’ την πλατεία Ηρώων. Καθαρισμός στα καλντερίμια και τους δρόμους πέρα του κεντρικού άξονα.  Κ.Μπ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα