Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Παπανδρέου: Το 2011 ανατράπηκα - Με έριξε ο Βενιζέλος

- Για πρώτη φορά ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για το παρασκήνιο της ανατροπής του από την πρωθυπουργία το 2011
- «Το 2009 έβαλα το κεφάλι μου στον ντορβά για τη χώρα. Φορτωθήκαμε μια καυτή πατάτα και τη διαχειριστήκαμε χωρίς κανείς να μας βοηθήσει»
- «Γυρνούσα ως επαίτης για να ζητήσω στήριξη σε διάφορες χώρες, ποτέ δεν είπα την λέξη διεφθαρμένη χώρα», είπε

Όταν ρωτήθηκε στην συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ποιός διέκοψε την πορεία που είχε χαράξει από το 2009 και αν αυτή η διακοπή ήταν βίαιη και αν ανατράπηκε με συνομωσία στελεχών του ΠΑΣΟΚ υπο τον κ. Βενιζέλο σε συνενόηση με τον κ. Σαμαρά απάντησε:
«Οτι ανατράπηκα αυτό νομίζω ότι το γνωρίζει όλος ο κόσμος».

Είπε επίσης ότι ο μηχανισμός φτιάχτηκε γιατί εκείνος πρωτοστάτησε να φτιαχτεί και πως η Ανγκελα Μέρκελ μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ήθελε να γίνει αυτό. «Συνάδελφοί μου μου έλεγαν, μην κάνετε μηχανισμό, πάτε να δανειστείτε στο ΔΝΤ».

Και συνέχισε: «Η Μέρκελ και δυο - τρεις άλλοι επέβαλλαν το ΔΝΤ».

Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε επίσης: «Το 2009 έβαλα το κεφάλι μου στον ντορβά για τη χώρα. Φορτωθήκαμε μια καυτή πατάτα και τη διαχειριστήκαμε χωρίς κανείς να μας βοηθήσει».

Και συνέχισε: «Πήγα στους εταίρους μας το 2009 και τους είπα ότι έγινε απάτη, τους έλεγα για ελληνικά στατιστικά και γελάγανε. Στην αρχή δέχθηκαν να μην γίνουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ύστερα μας χτύπησαν οι αγορές και τότε ήρθε η συντηρητική νεοφιλελεύθερη πολιτική.


Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η Ευρώπη δεν μας στήριξε και μάλιστα πρόσθεσε ότι ένας πρωθυπουργός έλεγε αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. «Του απάντησα καταλλήλως», είπε.

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι το μνημόνιο το έφεραν οι πολιτικές και όσα κάναμε ή δεν κάναμε.

«Γυρνούσα ως επαίτης για να ζητήσω στήριξη σε διάφορες χώρες, ποτέ δεν είπα την λέξη διεφθαρμένη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε για την απόφασή του να φύγει από το ΠΑΣΟΚ και να ιδρύσει νέο κόμμα είπε ότι το έκανε γιατί το ΠΑΣΟΚ είχε ταυτισθεί με την πιο σκληρή έκφανση μιας σκληρής πολιτικής.

Όταν όμως ρωτήθηκε γιατί όλο αυτό το διάστημα στήριζε το ΠΑΣΟΚ είπε προσπαθώντας να το δικαιολογήσει ότι: «στήριξα την αναγκαία πορεία για να κλείσουμε το επώδυνο κεφάλαιο του μνημονίου».

Ωστόσο, θύμισε ότι καταψήφισε πάρα πολλές πολιτικές και υποστήριξε ότι δεν υπήρξε ανταπόκριση για συνέδριο.

«Έθεσα το θέμα για ανοιχτό συνέδριο για να αγκαλιάσουμε ανθρώπους που έφυγαν, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση. Στη συνείδησή μου είπα ότι πρέπει να κάνω ένα νέο ξεκίνημα. Ήμουν συνέχεια παρών και στις δύσκολες αποφάσεις, γυρνούσα στον κόσμο για να μιλήσω για την Ελλάδα και για τις δυνατότητες που έχει», κατέληξε.



πηγή:newsit.gr

1 σχόλιο:

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα