Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Τριγμοί στη Ν.Δ. με το Δήμο Μεσσήνης

Τα απόνερα από το τσουνάμι που προκάλεσε η απόφαση του εκλογοδικείου για το Δήμο Μεσσήνης πλήττουν τη Νέα Δημοκρατία λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές. Ο τ. δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος με δηλώσεις του προχθές στράφηκε -χωρίς να τον κατονομάσει- κατά του υποψήφιου βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη.
Τριγμοί στη Ν.Δ. με το Δήμο ΜεσσήνηςΧθες ο κ. Σαμπαζιώτης απάντησε πως είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης - αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την ήττα του τ. δημάρχου, κατά των υποψήφιων συμβούλων του κ. Αναστασόπουλου που δεν εκλέχτηκαν. Σε κάθε περίπτωση η ηγεσία της Συγγρού απέκτησε έναν νέο, απρόσμενο πονοκέφαλο που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στο τοπικό εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Σαμπαζιώτη:

"Είμαι επί τριάντα επτά έτη μέλος και αγωνιστής της Νέας Δημοκρατίας, από τα φοιτητικά μου χρόνια μέχρι και σήμερα, και υπήρξα πάντοτε παραταξιακός χωρίς να έχω ποτέ δημιουργήσει πρόβλημα στην παράταξή μου.
Ημουν ο μόνος από τους Βουλευτές Μεσσηνίας που στήριξε τον πρόεδρό μας, τον Αντώνη Σαμαρά, όταν διεκδίκησε την αρχηγία του κόμματος, την στιγμή που άλλοι στήριζαν ανοιχτά την αντίπαλη υποψηφιότητα. Είμαι ο μόνος που δεν θα ερχόμουν ποτέ σε αντίθεση με την επιθυμία του ανθρώπου που στήριξα με τόσο πάθος.
Οταν απεφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για τον Δήμο Μεσσήνης, ενώ ήμουν εν ενεργεία Βουλευτής, προφανώς δεν έδρασα αυθαίρετα. Συναντήθηκα με τον Πρωθυπουργό, του εξέφρασα την επιθυμία μου και η απάντησή του στο αίτημά μου ήταν πως μπορώ να υποβάλλω υποψηφιότητα για τον Δήμο Μεσσήνης, χωρίς ο ίδιος και η παράταξη να έχει κανένα πρόβλημα.
Το γεγονός πως ο κ. Αναστασόπουλος, έχασε τις εκλογές την δεύτερη Κυριακή προφανώς και δεν οφείλεται στην δική μου παρουσία, αφού ο συνδυασμός του έλαβε λιγότερους ψήφους την δεύτερη Κυριακή από ό,τι την πρώτη, παρόλο που έκανα δήλωση υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και του συνδυασμού του. Εδώ θα ήθελα να θυμίσω πως το Σάββατο πριν τις εκλογές παραβρέθηκα στην πλατεία της Μεσσήνης όταν ο πρόεδρος επισκέφτηκε την πόλη στηρίζοντας με την παρουσία μου την υποψηφιότητα Αναστασόπουλου.
Καλό θα ήταν να δικαιολογήσει ο κ. Αναστασόπουλος πώς ο συνδυασμός του στην Μεσσήνη, στην Ανδρούσα, στην Αγριλιά, στη Βαλύρα και στα χωριά της Μεσσήνης υπέστη τέτοια καθίζηση όταν ο δικός μου συνδυασμός σε αυτά τα χωριά δεν είχε λάβει ψήφους.
Πώς δικαιολογεί ο κ. Αναστασόπουλος το γεγονός ότι οι δημοτικοί του σύμβουλοι την δεύτερη Κυριακή δεν κινητοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα να μην προσέρχονται να ψηφίσουν ούτε καν τα αδέρφια τους και οι κοντινοί τους συγγενείς;
Υπήρξα πάντα αγωνιστής της παράταξης και γι' αυτό μετά το τέλος των εκλογών δεν έκανα καμία δήλωση, με στόχο να μην βλάψω την παράταξή μου. Ο τελευταίος που δικαιούται να με κατηγορεί για διχαστικές ενέργειες είναι ο κ. Αναστασόπουλος όταν σε όλη μου την ζωή έβαλα το συμφέρον της παράταξης πάνω από το προσωπικό μου συμφέρον.
Ο λαός της Μεσσηνίας με έχει τιμήσει κατ' επανάληψη με την ψήφο του και γνωρίζει καλά το ποιόν μου και την προσφορά μου στην παράταξη και στον νομό. Σε αυτή την δύσκολη ώρα που κάποιοι σκόπιμα επιχειρούν να με σπιλώσουν, η δικαίωσή μου εναπόκειται σε όλους τους φίλους και συναγωνιστές της παράταξης, οι οποίοι ελπίζω πως θα σταθούν δίπλα μου, δίνοντας ξεκάθαρη απάντηση σε όλους αυτούς, που με την συμπεριφορά τους βγάζουν προς τα έξω την εικόνα, πως ο Κρόνος συνεχίζει να τρώει τα παιδιά του".
Με τιμή
Δημήτρης Σαμπαζιώτης
Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ.Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/vouleftes/item/53479-trigmoi-nd-dimos-messinis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα