Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Ψέμα η συμμετοχή ξένων ηγετών στην πορεία ‘Je suis Charlie’


Πλάνα μαγνητοσκοπήθηκαν σε περιφραγμένο δρόμο

Εξαπατήθηκαν οι τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο από τις εικόνες που έδειχνε η γαλλική τηλεόραση με τους ηγέτες κρατών να συμμετέχουν στη μεγάλη πορεία της Κυριακής κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι.
Όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, τα πλάνα που έδειχναν τους ηγέτες του κόσμου να διαδηλώνουν αγκαζέ δείχνοντας την αλληλεγγύη τους προς τα θύματα των τρομοκρατικών κτυπημάτων στο Παρίσι δεν είναι αληθινά, αλλά είναι πλάνα που μαγνητοσκοπήθηκαν σε παράλληλο περιφραγμένο δρόμο, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
 Το Spiegel επικαλείται δημοσιεύματα για το θέμα αυτό από τις εφημερίδες “The Independent” και “Daily News” αλλά και γαλλικά ΜΜΕ σύμφωνα με τα οποία οι εικόνες που έβλεπαν οι τηλεθεατές στις οθόνες τους ήταν καμουφλαρισμένες καθώς στην πραγματικότητα τα πλάνα είχαν μαγνητοσκοπηθεί πολύ πιο πριν σε παραπλήσιο δρόμο στην πλατεία Léon Blum παρά το σταθμό Voltaire.
 Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο δρόμος όπου γυρίστηκαν τα πλάνα των ηγετών είχε αποκλειστεί. Οι ηγέτες πήραν θέση στις 15:30 προκειμένου η τηλεόραση να πάρει τις εικόνες και μετά αποχώρησαν.
 Ο Γάλλος δημοσιογράφος Borzou Daragahi έγραψε “Φαίνεται ότι οι ηγέτες του κόσμου δεν ηγούνταν της πορείας αλλά είχαν απλά ένα φωτογραφικό ραντεβού σε έναν περιφραγμένο δρόμο”.
 Πηγή: ikypros/ΚΥΠΕ
- See more at: http://ikypros.com/?p=74602#sthash.lmFPSFQN.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα